UČENIK NASRED ČASA NAPAO PROFESORKU U GIMNAZIJI U BEOGRADU: Žena zanemela zbog šoka, od nasilnika zaziru svi u školi jer je krupan
Foto: David Inderlied / AFP / Profimedia

novi incident

UČENIK NASRED ČASA NAPAO PROFESORKU U GIMNAZIJI U BEOGRADU: Žena zanemela zbog šoka, od nasilnika zaziru svi u školi jer je krupan

Društvo -

Učenik četvrtog razreda Osme beogradske gimnazije napao je na času profesorku zato što mu je oduzela mobilni telefon! Uneo joj se u lice i urlao "debilčino" nakon čega joj je pretio, saznaje Kurir!

- Psovao ju je i vređao, pretio joj. On se inače često ponaša tako bahato, svi zaziru od njega, krupan je, bavi se sportom... - otkriva nam naš izvor.

Profesorka je prema njegovim rečima zanemela od šoka.

- Samo je ćutala. Do kraja časa ni reč više nije rekla. Gledala je u jednu tačku osramoćena i ponižena. Tog učenika se u školi svi plaše, a navodno su mu roditelji uticajni pa "ima leđa". Kada je njegova majka došla u školu na razgovor posle incidenta, samo se smejala kad joj je predočeno šta je njen sin uradio - dodaje izvor.

nasilje, nasilje nad starim licima
foto: Shutterstock

Kako saznajemo, slučaj je prijavljen i školskom timu za zaštitu od diskriminacije, nasilja, zlostavljanja i zanemarivanja. U školi nam se na telefon javio pomoćnik direktora, koji nam je rekao da "nije obavešten", ali da je "nešto načuo". Rekao nam je i da direktorka škole radi drugu smenu.

Zamolili smo ga da je pozove da nam se javi. Kasnije smo ponovo s njim razgovarali i preneo nam je poruku direktorke da ona ne želi da daje komentare.

- Ja nisam upućen u to šta se dešava, škola postupa po zakonu, onako kako treba - dodao je naši izvor, a to što direktorka ne želi da daje komentar i njegovo da "škola postupa po zakonu" indirektna su potvrda naših saznanja.

Potom je dodao:

- Ali to vam niko iz škole nije rekao.

Na konstataciju da mu je odmah predočeno da razgovara s novinarima, uzvratio je:

- Mi ćemo sada završiti ovaj razgovor.

Spustio je slušalicu. Iz Ministarstva prosvete navode da će u školu biti upućena gradska prosvetna inspekcija koja će ispitati naša saznanja.

Kurir.rs/ M. B.

Bonus video:

04:34

PROFESORKA IZ TRSTENIKA UKLJUČILA SE UŽIVO U PROGRAM: Plakala sam danima, ja tu decu poštujem! MNOGE KOLEGE ĆUTE, A ISTO SU PROŠLE

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track