U OVOM MESTU MEŠTANI U SNEGU DO GUŠE, NE PRESTAJE DA PADA VIŠE OD 50 SATI: Ne mogu da izađu iz kuće, a OVA STVAR JE DOBRA (FOTO)
Foto: Privatna Arhiva

ZAVEJANI

U OVOM MESTU MEŠTANI U SNEGU DO GUŠE, NE PRESTAJE DA PADA VIŠE OD 50 SATI: Ne mogu da izađu iz kuće, a OVA STVAR JE DOBRA (FOTO)

Društvo -

Sneg je u većini mesta u Srbiji prestao da pada. Na Goliji, u Crnoj Travi i Trgovištu ima i do tri metra snežnih nanosa. Većina zavejanih puteva je očišćena.

U Trgovištu je proglašena vanredna situacija. Doneta je i naredba da se obustavi nastava u planinskim predelima do sutra. Ekipe novopazarskih putara rade i na čišćenju puta od Raške ka Goliji.

Alarmantna situacija je i u Crnoj Travi, gde sneg, prema rečima predsednika opštine Slavoljuba Blagojevića, neprestano veje više od 50 sati.

- Situacija u Crnoj Travi i okolnim selima je zabrinjavajuća. Temperatura je -12, sutra najavljuju čak -20. Mašine za čišćenje puta su se zamrzle, jedna se pokvarila. Visina snega je oko jedan metar. Imamo 250 km puteva koje sami ne možemo da očistimo jer nam je potrebna i teška mehanizacija.

1 / 6 Foto: Privatna Arhiva

Zbog toga smo pozvali u pomoć i druge opštine. U nekim delovima su smetovi i preko dva metra. Najveći problem predstavljaju sneg i vetar, koji ne prestaje da duva. Sami se borimo koliko možemo i trudimo se da dođemo do svakog domaćinstva - priča nam Blagojević dodajući da je jedina dobra stvar što ima struje i što rade telefonske mreže, osim u dve mesne zajednice, za koje se trude da kvarove poprave.

Kurir je kontaktirao i meštane Crne Trave koji kažu da kod njih svake zime bude ovakva situacija.

- Očekivali smo i da će sada da nas zaveje. Na Vlasini ima još više snega, ali su putevi do jezera prohodni. Ljudi vole da vide zimsku idilu i dolaze na Vlasinu. Mi trenutno ne možemo da izađemo iz kuće jer i dalje pada. Situacija će se stabilizovati čim padavine prestanu - kaže nam jedna meštanka.

Kurir.rs

Bonus video:

02:24

SNEG U IVANJICI NAPRAVIO KOLAPS!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track