OGLASILA SE I DIREKTORKA ŠKOLE ČIJE UČENIKE JE DOŠAO DA VOZI PIJANI VOZAČ: Za Kurir do detalja objašnjeno ŠTA SE DESILO!
Foto: Privatna Arhiva

neprijatnost

OGLASILA SE I DIREKTORKA ŠKOLE ČIJE UČENIKE JE DOŠAO DA VOZI PIJANI VOZAČ: Za Kurir do detalja objašnjeno ŠTA SE DESILO!

Društvo -

Ljiljana Ristić, direktorka OŠ "Jelena Ćetković" potvrdila da je da su učenici osmog razreda te škole juče ujutru doživeli neprijatnost jer ima je kasnila ekskurzija, jer jedan vozač nije imao lekarsko uverenje a drugi je imao alkohola u krvi!

Direktorka škole je poslala dopis Kuriru, u kom se objašnjava šta se tačno desilo u nedelju ujutru.

- Dana 28. i 29.5.2023. godine za učenike osmog razreda OŠ "Jelena Ćetković" planirana je dvodnevna ekskurzija. Destinacija planirane dvodnevne ekskurzije je Beograd - manastir Kovilj - Sombor- Subotica- Palić- Zobnatica- Beograd. Agencija koja je prošla JN i koja vodi učenike na ovaj put je Trans Jug Travel doo, iz Beograda.

Postavka autobusa od strane agencije bila je planirana u 7.00, a nakon toga pregled saobraćajne policije. Jedan autobus je postavljen u 7.20, a drugi 8.10, i ubrzo nakon toga usledio je pregled autobusa od strane saobraćajne policije.

Pri pregledu policije utvrđeno je sledeće: oba autobusa su prošla kontrolu, ali vozači nisu, jedan vozač je isključen jer mu je isteklo lekarsko uverenje, a drugi vozač je isključen jer je alkotest pokazao 0.16 alkohola u krvi. Policija je završila pregled u 9.21. Nakon toga turistička agencija je poslala dva druga vozača koje .su prošla kontrolu policije i učenici osmog razreda krenuli su na ekskurziju u 10.40. U periodu od 7.30 do 10.40 učenici su bili sa svojim nastavnicima i roditeljima, tako da bezbenost dece nije bila ugrožena - navela je direktorka Ljiljana Ristić.

Podsetimo, dvojica vozača juče su vraćena zbog nepravilnosti koje su ustanovljene ujutru, kada je trebalo da voze učenike osmog razreda OŠ "Jelena Ćetković" iz Beograda. S putovanjem se kasnilo dva i po sata, ali je ipak ekskurzija održana, i deca se sada nalaze na Paliću.

Danas se prethodno za Kurir oglasila i Nevena Stojić, direktorka "Trans jug travela" i rekla da su pomenuti vozači otpušteni.

Kurir.rs / S. Trajković

Bonus video

03:46

PREVISOKIH CENA EKSKURZIJA SVESNA SU I DECA!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track