Najnovije vesti

JAK PLJUSAK SAMO ŠTO SE NIJE SRUČIO NA BEOGRAD: Najnovije hitno upozorenje RHMZ za naredni sat! Ovim delovima Srbije preti i grad
Foto: Shutterstock, Printscreen/RHMZ, Printscreen/vremeradar.rs

VREMENSKA PROGNOZA

JAK PLJUSAK SAMO ŠTO SE NIJE SRUČIO NA BEOGRAD: Najnovije hitno upozorenje RHMZ za naredni sat! Ovim delovima Srbije preti i grad

Društvo
14:21h

Kako se navodi, ovo upozorenje važi za period od 13.24 do 15.43 sati

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upravo je objavio najnovije hitno upozorenje na vremenske neprilike. Upozorenje se odnosi na "lokalno izražene pljuskove sa grmljavinom i kratkotrajnom pojavom grada na području Zapadne Srbije i Posavine". I na području Beograda očekuju se lokalni plјuskovi sa grmlјavinom, upozoravaju.

"Jaka konvektivna oblačnost iz okoline Šapca u narednih sat vremena premeštaće se na istok ka Obrenovcu i južnim delovima Beograda, uslovlјavajući jake polјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada. U narednih sat, dva vremena na području Obrenovca i Beograda, posebno južnih delova Beograda, očekuju se intenzivni plјuskovi sa grmlјavinom i pojavom grada", navodi se u hitnom saopštenju RHMZ.

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Takođe, kako se dodaje, "jaka konvektivna oblačnost sa područja Lјubovije i okoline premeštaće se na istok, ka širem području Valјeva i Lјigu, uslovlјavajući jake polјuskove sa grmlјavinom i pojavom grada".

rhmz
foto: RHMZ Printscreen

Kako se navodi, ovo upozorenje važi za period od 13.24 do 15.43 sati.

Kurir.rs/Blic/RHMZ

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
 
track