Policija će učiniti sve da se Parada održi
Foto: Kurir

Policija će učiniti sve da se Parada održi

Društvo -
Određene službe bezbednosti i dalje rade na procenama bezbednosnih rizika, ali se ide u pravcu da se obezbedi da se taj događaj održi

BEOGRAD - Policija će učiniti sve što je u njenoj moći da se omogući bezbedno održavanje "Parade ponosa" zakazane za 6. oktobar u Beogradu, rečeno je u MUP.

Određene službe bezbednosti i dalje rade na procenama bezbednosnih rizika, ali se ide u pravcu da se obezbedi da se taj događaj održi, odnosno da učesnici budu bezbedni uoči, za vreme i nakon održavnja Parade, rekao je isti izvor.

Po ocenama organizatora "Parade ponosa", koji su u stalnom kontaktu s predstavnicima MUP, a koje prenose beogradski mediji, policija analizira sve bezbednosne okolnosti i utvrđuje činjenice u vezi sa najvljenim događajem.

Povodom Prajda u stalnom je kontaktu s policijom i šef delegacije EU u Srbiji Vensan Dežer, navode mediji. Ambasador EU je u sredu izjavio da je delegacija Unije u stalnom kontaktu s vlastima u gradu i s policijom i da su upoznati s naporima koji se čine da Parada bude održana.

S druge strane on je naveo da je uloga vlasti da obezbedi svim građanima da mogu da uživaju svoje pravo na okupljanje i slobodno izražavanje.

Prošle godine Parada ponosa nije održana jer je MUP zabranio sve skupove zakazane za taj dan zbog bezbednosnih rizika.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja