SRBI TVRDE DA SU PREVARENI NA TASOSU! Otišli u restoran i gorko se pokajali, opleli po vlasniku i to žestoko: Uigrana i razrađena šema, a onda je sve eskaliralo
Gosti na preporuku osoblja poručili ribu pa se gorko pokajali
Četiri porodice iz Srbije koje su trenutno na letovanju na Tasosu navodno su prevarene u jednom ribljem resoranu jer su na preporuku zaposlenih za ručak poručili ribu i obrok za tri osobe s jednim pićem platili skoro 200 evra!
Na sve to prvobitno jedan turista nije dobio fiskalni račun, već blanko sa ispisanim iznosom, a onda je dobio isečak na kome piše da su jeli morske plodove.
U Fejsbuk grupi "Live from Greece" pojavila se objava jednog našeg turiste koji je neprijatno iznenađen uslugom u ugostiteljskom objektu na Tasosu.
- Aliki jedna od najlepših plaža na Tasosu danas je doživela razočarenje od strane turista zbog ribljeg restorana - taverne koja radi prljavo, neprofesionalno i na prevaru. Uigrana i razrađena šema kako da navuku turiste i prevare. Kao preporuku svima su nudili ribu. Danas su četri porodice bile prevarene iz Srbije i jedno društvo iz Ukrajne. Svima je račun iznosio oko 200 evra za tri osobe za običan riblji ručak i jedno piće. Jedno prezentuju drugo rade - napisao je autor objave.
Kako kaže, dobijen je prvi put blanko račun gde piše samo iznos a onda je sve eskaliralo kad je gazda restorana počeo da se ljuti, dere i morao je da kuca drugi račun, ali ponovo nisu naveli koju vrste ribe su servirali i naplatili.
- U računu piše morski plodovi. Jako loše i neprijatno današnje iskustvo. Osoblje katastrofa, okolišu i ne daju tačne informacije. Draga topla Grčko i vi Grci morate malo da se pozabavite ovakvim restoranima i tavernama i počnete da razmišljate kako da podignete turizam na malo veći nivo. Kontrolišite ovakve taverne jer ovo ne liči na profesionalni turizam. Između ležaljke umesto stočića stoji gajba od piva. Apel na sve turiste izbegavajte ovu tavernu. Voleo bih da se oglase prevarene porodice i da podele svoje iskustvo - poručio je turista.
Ova objava sa fotografijama taverne i fiskalnog računa pokrenula je niz komentara.
- Isti slučaj sa nama prošle godine, u pomenutom restoranu, jedna riba je iznosila 100 evra. Tako da potvrđujem priču koju je gospodin izneo - pisalo je u prvom komentaru, dok je u drugom stajalo:
- Idem u Grčku tri i po decenije dva puta godišnje i kao i kod nas vidim dobre i loše strane kako u ugostiteljstvu tako i uređenju mesta. Jedno su hoteli "ol inkluziv", a sve ostalo zavisi od tih “malih stvari” koje mi primećujemo u obilascima i posetama. Ne tražite jaja od “prepelice” u tavernama. To kao što rekoh imaju se luks hoteli. Uzimajte sunce, more i dobro raspoloženje koje će te poneti sobom i svojim društvom a bogami i naći u slučajnim susretima na raznim mestima, sve u svemu kada se saberete i oduzmete prevagnuće lepota izlazećeg sunca, mora i još toliko sitnica koje život znače. Ne tražite ništa veliko jer sitnice čine savršenstvo, a savršenstvo nije sitnica.
Međutim, mnogi su upitali i zbog čega nisu pogledali cenovnik pre porudžbine.
- Zar niste videli meni i cene pošto je riba. Pre nego sto naručite nešto, bilo gde, sasvim je normalno pitati za cenu pa tek onda naručiti. To što taverna ne izgleda ekskluzivno nema veze sa kvalitetom hrane i cenom. Ako je vlasnik te taverne kriv za nešto, toliko ste I vi krivi... Sigurno vam nije stavio nož pod grlo - pisalo je u jednom od komentara.