Najnovije vesti

SRBIJO, POMOZI: Maloj Lani (6) potrebna transplantacija koštane srži
Foto: Printskrin

Spasimo još jedno dete

SRBIJO, POMOZI: Maloj Lani (6) potrebna transplantacija koštane srži

Društvo
Lana Nikolić boluje od aplastične anemije i za lečenje u Rimu joj je potrebno 150.000 evra. SMS broj za prikupljanje pomoći je 4022, aktivan je u svim mrežama, a cena poruke je 100 dinara

BEOGRAD - Lana Nikolić (6) boluje od aplastične anemije, i za transplantacije koštane srži u Rimu potrebno je 150,000 evra.

SMS broj za prikupljanje pomoći je 4022, aktivan je u svim mrežama, a cena poruke je 100 dinara.Zbog stanja u kojem koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije, Lana ne može bezbrižno da uživa u detinjstvu kao njeni vršnjaci, već je sve aktivnosti prinuđena da obavlja uz strogi nadzor roditelja i pod stalnom lekarskom terapijom.Aplastična anemija je bolest uzrokovana time što koštana srž ne proizvodi dovoljno ćelija da zameni stare krvne ćelije. Stanje, pored anemije uključuje i aplaziju. Najčešći simptomi ove teške bolesti su anemija i malaksalost, bledilo, nizak nivo trombocita (trombocitopenija) koji može prouzrokovati krvarenje i modrice, kao i nizak nivo leukocita (leukopenija), koji može prouzrokovati infekcije.Do sada je prikupljeno oko 30.000 evra. Pomozimo Lani da ima normalno detinjstvo.

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...