AMBASADOR POTEŽICA: Libijci, recite šta znate o smrti Slađane i Jovice

Napokon se aktivirao

AMBASADOR POTEŽICA: Libijci, recite šta znate o smrti Slađane i Jovice

Društvo -
Srpske vlasti saopštile su da su diplomate ubijene u eksploziji, kako je pokazala obdukcija izvršena u Beogradu i Libiji, ali zvanični Vašington je to negirao

TRIPOLI - Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica zatražio je od šefa libijske diplomatije Mabruka Milada više informacija o smrti službenika srpske ambasade Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su ubijeni u vazdušnom udaru američkih snaga na Sabratu 19. februara.Potežica i Mabruk Milad juče su na sastanku u Tripoliju takođe razgovarali o bilateralnim odnosima i načinima da se oni podstaknu u budućnosti, prenela je libijska štampa.

Srpske vlasti saopštile su da su diplomate ubijene u eksploziji, kako je pokazala obdukcija izvršena u Beogradu i Libiji, ali zvanični Vašington je to negirao.Podsetimo, Stankovićeva i Stepić oteti su u novembru prošle godine pod nejasnim okolnostima, a ubijeni su posle više od 100 dana zatočeništva u bombardovanju baze IS.

Ministar inostranih poslova Ivica Dačić ranije je najavio da će ambasador Potežica, kao i svi službenici naše ambasade biti saslušani kako bi se utvrdila „istina i odgovornost“ o otmici, ali i najavio skori povratak Olivera Potežice u Srbiju.(J. P.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track