ASOCIJACIJA MEDIJA: Napadi na Kurir su neprihvatljivi!

Osuđuju zastrašivanje novinare

ASOCIJACIJA MEDIJA: Napadi na Kurir su neprihvatljivi!

Društvo -
BEOGRAD - Upravni odbor Asocijacije medija, poslovnog udruženja izdavača, novinskih agencija i informativnih portala osuđuje zastrašivanje novinara i optuživanje medija da organizuju državni udar.

"Smatramo neprihvatljivim pritiske na medije i novinare i izražavamo zabrinutost zbog kampanje protiv dnevnog lista Kurir u stvarima koje mogu biti u isključivoj nadležnosti pravne države", navode u saopštenju.

Upravni odbor protestuje i zbog nezakonitog iznošenja u javnost medicinske dokumentacije i podataka o zdravstvenom stanju ličnosti, kao i orkestriranih napada na novinare, zbog kritičkog mišljenja, kojima se poziva na progon i ugrožava njihova bezbednost.

Oni upozoravaju da prisustvo naoružanih pripadnika policije na konferencijama za medije državnih organa predstavlja zastrašivanje novinara i stvaranje atmosfere vanrednog stanja.

Kako dalje navode, očekuju zakonito postupanje državnih organa i njihovih predstavnika i insistira na efikasnom postupanju regulatornih i samoregulatornih tela u oblasti medija. Asocijacija medija poziva novinske izdavače i emitere televizijskih programa da se pridržavaju kodeksa i osnovnih standarda novinarske profesije, zasnovanih na zakonu.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track