ATMOSFERA LINČA: Informer i Pink nacrtali mete porodici Rodić

DRŽAVO, ZAŠTO ĆUTIŠ

ATMOSFERA LINČA: Informer i Pink nacrtali mete porodici Rodić

Društvo -
U trenutku kada se članovima porodice Rodić preti smrću, Vučićević i Mitrović su objavivši njihove lične podatke i pune adrese uputili potencijalne napadače da znaju gde tačno da udare

Nezapamćena medijska haranga protiv vlasnika Kurira Aleksandra Rodića, članova njegove porodice, ali i najbližih saradnika, koju već danima sprovode TV Pink i list Informer, danas je poprimila nepojmljiv oblik.

U trenutku kada su im upućene ozbiljne pretnje smrću, Informer je otišao korak dalje i svakog od članova porodice Rodić poimence i otvoreno označio kao metu objavivši u današnjem broju ne samo lične podatke već i njihove pune adrese, čime je sve potencijalne napadače direktno uputio gde tačno mogu da udare.Grubo kršeći Zakon o medijima, pomenuti list je tako stvorio atmosferu linča, u kojoj je, ako uopšte može biti gore, najgore to što država na sve to ne reaguje već samo ćuti.

Foto: Marina Lopičić
Foto: Marina Lopičić

Proteklih dana više visokih državnih funkcionera, na Televiziji Pink, poput ministara Nebojše Stefanovića i Aleksandra Vulina učestvovalo je i doprinelo atmosferi linča, iznoseći laži i neistinite informacije o Aleksandru Rodiću kao nekome ko želi da sruši vladu Aleksandra Vučića. Smatramo da su svojim izjavama stavili metu na čelo Aleksandru Rodiću i njemu bliskim.

Štaviše, Televizija Pink i dnevni list Informer gotovo svakodnevno objavljuju niz neistina o životu i radu Aleksandra Rodića i njegove porodice, kao i o poslovanju kompanija koje su u njegovom vlasništvu, čime je stvorena atmosfera za linč, to jest za napad na život Aleksandra Rodića, članova porodice Rodić i zaposlenih u Kuriru i "Adria mediji".Podsećamo da je u Srbiji i Crnoj Gori u poslednjih godina bilo više ubistava novinara i vlasnika medija. Okolnost da mediji u vlasništvu Aleksandra Rodića razotkrivaju nezakonite radnje pojedinaca iz Srbije i Crne Gore rizik ugrožavanja bezbednosti Aleksandra Rodića, njegove porodice i zaposlenih u "Adrija medija grupi" čini ekstremno velikim.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track