BEOGRAĐANIN OKRIVIO KRALJA ŠERPI: Cepter mi oteo lokal od 55 kvadrata
Foto: Dragana Udvičić

Mutni poslovi

BEOGRAĐANIN OKRIVIO KRALJA ŠERPI: Cepter mi oteo lokal od 55 kvadrata

Društvo -
Tajkun kupio zgradu i nije obeštetio vlasnika lokala. Nakon 20 godina biznismen izgubio spor, ali ne vraća prostor Miodragu Pribiloviću

BEOGRAD - Miodrag Pribilović tvrdi da mu je biznismen Filip Cepter oteo lokal od 55 kvadrata u centru prestonice!Kako kaže, sud je pre dve godine, posle procesa koji je trajao skoro dve decenije, presudio u njegovu korist, ali „kralj šerpi“ odbija da postupi po presudi.Filip Cepter se ovih dana žalio u medijima kako su mu Boris Tadić i Velimir Ilić svojevremeno oteli plac na Dedinju dok, s druge strane, on to godinama isto radi meni s lokalom u Makenzijevoj ulici. Ne podržavam to što su Cepteru uzeli deo placa, ali pitam kako ima obraza da se žali kad i on otima. Gde je tu moral?", naglašava ozlojeđeni Pribilović.

On za Kurir objašnjava da je kao fizičko lice sklopio ugovor sa firmama koje su devedesetih počinjale da grade zgradu u Makenzijevoj i dao novac za lokal od 55 kvadrata. Međutim, te firme su, pred sam završetak izgradnje, zapale u probleme, pa su odlučile da prodaju skoro gotovu zgradu, a kao kao kupac se pojavio Filip Cepter."Svim investitorima je isplatio potraživanja, ali mene nije obeštetio iako se obavezao da će to učiniti. Nisam dobio ni obeštećenje ni lokal. Tužio sam Ceptera, koji je posle skoro dve decenije izgubio sudski postupak, ali ja i dalje ne mogu da uđem u prostor. Sada čekam da me sud uvede u moj lokal", kaže Pribilović.

Kako naglašava, u međuvremenu je predložio da mu Cepter, kao zamenu, da odgovarajući lokal u nekoj od centralnih gradskih opština, ali biznismen to nije prihvatio."Na kraju krajeva, ja ću Cepteru, ako mu treba i ako mu je malo sve što ima, pokloniti ovaj lokal, ali nemoj da mi otima imovinu. Zagorčava mi život toliko godina", kaže on.

Bez komentaraCEPTER ĆUTIBiznismen nije odgovarao na naše poruke povodom ovog slučaja. Pitanja smo poslali i njegovoj PR službi, ali odgovore nismo dobili ni posle dva dana. Tako su bez odgovora ostala pitanja da li će postupiti po pomenutoj presudi i da li će Pribiloviću možda ponuditi neki drugi lokal ili ga drugačije obeštetiti.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track