BRNABIĆ: Od sutra elektronska prijava za nove zdravstvene knjižice
Foto: Zorana Jevtić

Poštom na kućnu adresu

BRNABIĆ: Od sutra elektronska prijava za nove zdravstvene knjižice

Društvo -

Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je danas da će gradjani Srbije od sutra, 10. novembra, na portalu E-uprava moći da se prijave za zamenu stare zdravstvene knjižice novom, koju će potom moći da dobiju poštom na kućnu adresu.

"Gradjani mogu elektronskim putem od kuće, sa posla, gde god imaju kompjutere, da se prijave preko portala E-uprave za zamenu stare zdravstvene kjnjižice, ne moraju da čekaju po šalterima", rekla je Ana Brnabić za Radio-televiziju Srbije.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Ona je rekla da će gradjani moći da izaberu da li novu zdravstvenu knjižicu žele da podignu na šalterima Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje ili da im se dostavi na adresu prebivališta.

BRNABIĆ: Zdravstvene knjižice do kraja novembra stižu na kućnu adresu

"Usluga je jako jako jednostavna... Na portalu E-uprave biće veliki baner, da se odmah udje u uslugu, a napravili smo video-tutorijal, koji će biti na Jutjub kanalu E-uprave da se lako prate instrukcije", rekla je resorna ministarka.

OD SREDINE NOVEMBRA: Zamena zdravstvenih knjižica moguća i preko portala eUprave, a evo i kako

Kako je navela, u domovima za penzionere studenti Fakulteta organizacionih nauka će za penzionere popunjavati prijave za dobijanje novih zdravstvenih knjižica.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track