ČELEBIĆANIN: Prodaja torti sa deponije je krivično delo

Ugrožavali javno zdravlje

ČELEBIĆANIN: Prodaja torti sa deponije je krivično delo

Društvo -
Ona kaže da te torte nisu imale deklaraciju, pa svako ko ih je kupio na ulici snosi odgovornost, istakavši da je u ovom slučaju načinjen propust više osoba, a prvenstveno obezbeđenja koje je bilo zaduženo za kontrolu i obezbeđenje uništenja proizvoda na gradskoj deponiji u Kragujevcu

BEOGRAD - Načelnica veterinarske inspekcije Sanja Čelebićanin rekla je da je prodaja 18.000 torti sa deponije u Jovanovcu u Kragujevcu krivično delo ugrožavanja javnog zdravlja poručivši da svako ko kupuje ovakvu robu na ulici treba da bude svestan rizika.

Ona kaže da te torte nisu imale deklaraciju, pa svako ko ih je kupio na ulici snosi odgovornost, istakavši da je u ovom slučaju načinjen propust više osoba, a prvenstveno obezbeđenja koje je bilo zaduženo za kontrolu i obezbeđenje uništenja proizvoda na gradskoj deponiji u Kragujevcu.

Ističe da veterinarska inspekcija nije morala da prisustvuje uništenju tortu, podsetivši da je proizvođač torti primetio da one nisu skladištene u hladnjači na priopisanoj temperaturi te da je zato kontaktirao veterinarsku inspekciju u tom gradu.

"Ovaj subjekat u poslovanju sa hranom je primetio u skladu sa svojom procedurom i dobrom higijenskom praksom da mu temperatura u komori nije odgovrajuća. Tada je obavestio veterinarsku inspekciju i postupao u skladu sa prodcedurom kako se inače radi sa neusagalšenim proizvodom", rekla je Čelebićanin i dodala da je veterinarski inspektor u Kragujevcu došao na lice mesta, sačinio zapisnik, zabranio promet ove hrane i naložio da se ona uništi.

"Dobili smo potvrdu da je ta hrana dovezena na gardsku deponiju", poručila je ona.

Policija, tužilaštvo i Gradska uprava Kragujevca nisu odmah bili obavešteni o krađi 18.000 torti sa deponije u Jovanovcu koja se dogodila 24. decembra, već je o tome gradonačelnik Radomir Nikolić slučajno saznao 2. januara, rečeno je juče na zajedničkoj konferenciji prvog čoveka Kragujevca i načelnika Policijske uprave Gorana Živkovića.

Prema dokumentaciji Čistoće, torte uništene na deponiji, a po snimcima koje su zabeležile videokamere tog javnog komunalnog preduzeća, odvežene su sa deponije to kamionima Čistoće.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track