ČLANOVI ANTIKORUPCIJSKIH TELA: Batinama hoće da nam uteraju strah
Foto: Fonet

Zabrinuti zbog batina

ČLANOVI ANTIKORUPCIJSKIH TELA: Batinama hoće da nam uteraju strah

Društvo -
Ako je napad na Milenovićevu predznak vremena u kojem će snagu dokaza zameniti sila, pitamo se gde to vodi, kažu u Savetu za borbu protiv korupcije

BEOGRAD - Savet za borbu protiv korupcije saopštio je juče da će, uprkos napadu na svog člana Miroslavu Milenović, nastaviti neselektivnu borbu protiv korupcije.U savetu, takođe, smatraju da Vlada Srbije treba da pruži obaveštajnu sigurnost članovima tog tela.- Od svog osnivanja 2001. savet je bio izložen kritikama, omalovažavanju, ignorisanju, uvredama i pretnjama. Pojedini članovi saveta lično su vređani, a izveštaje saveta sve vlade su ignorisale. Ovo je prvi put da je izvršen fizički napad na člana saveta. Ako je ovo predznak vremena koje dolazi, u kojem će snagu argumenata i dokaza da zamene sila i uticaj na institucije, onda ima razloga da se zapitamo gde sve to vodi - navode u savetu i dodaju:Počeli redom da tuku- Miroslava Milenović svoju borbu protiv korupcije ne ostvaruje samo u savetu već i u mnogim drugim domaćim i međunarodnim institucijama, što je etablira kao istaknutog borca protiv korupcije. Savet smatra da ovaj napad treba istražiti do kraja i otkriti ne samo počinioce već i nalogodavce.Povodom napada na Milenovićevu oglasila se i Agencija za borbu protiv korupcije, koja navodi da je simptomatično što je samo tri meseca ranije pretučen i Ivan Ninić, s kojim je Milenovićeva sarađivala na izradi određenih izveštaja.- Kako je malo verovatno da saradnici na istim projektima, oboje ispred ulaza u svoje domove, slučajno dobiju batine od pobesnelih huligana, a više verovatno da je reč o organizovanoj akciji uterivanja straha batinama, Agencija traži hitno pronalaženje i kažnjavanje učinilaca i eventualnih nalogodavaca ovih napada - navode u Agenciji.IzveštajPodsetimo, Milenovićeva je nakon subotnjeg napada rekla da takav čin shvata kao opomenu posle nedavnog objavljivanja izveštaja o „Diposu“ i pred objavljivanje izveštaja o trošenju javnog novca za reklamiranje u medijima, ali je dodala da neće odustati od rada.

Saša JankovićRAZUMEM OTKUD NEPOVERENJE U POLICIJUMilenovićeva napad nije prijavila policiji, jer, kako kaže, nema poverenje u njihov rad. Ombudsman Saša Janković kaže da mu se ona požalila da nije bila zadovoljna načinom na koji je bila tretirana njena prijava da su je pratila sumnjiva lica.- Razumem Milenovićevu, jer svako ko je pretrpeo takvu vrstu napada mora biti u stanju šoka i imati određeno razočaranje - rekao je on i poručio da nema nikog drugog sem državnih organa, MUP i tužilaštva, koji ovaj slučaj mogu da razreše.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja