DAČIĆ ZA KURIR: Avion sa telima Slađane i Jovice poleteo iz Tripolija
Foto: Facebook), Jovica Stepić, Privatna Arhiva

DAČIĆ ZA KURIR: Avion sa telima Slađane i Jovice poleteo iz Tripolija

Društvo -
BEOGRAD - Očekuje se da avion sa posmrtnim ostacima Slađane Stanković i Jovice Stepića preko Istanbula stigne u Beograd redovnom avio-linijom Er Srbije oko 18 časova.

"Ukoliko posmrtni ostaci srpskih službenika, koje iz Libije do Turske treba da preveze avio kompanija sa Malte, budu dopremljeni do polaska našeg aviona iz Istanbula, očekujemo da bi stigli u Beograd letom u 17.10. Malteški avion poleteo je oko 12 časova za Tursku sa aerodroma u Tripoliju", izjavio je za Kurir šef srpske diplomatije Ivica Dačić.

Kako je Dačić ranije izjavio, tek noćas smo dobili dozvolu da angažujemo avion koji će tela preneti do Istanbula, odakle će redovnom linijom za Beograd biti dopremljena u Srbiju. Dačić je istakao i da su za smrt Slađane i Jovice krivi oni koji su ih oteli i ubili.

Da podsetimo, i Veljko Odalović, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, potvrdio je juče da su posmrtni ostaci službenika Ambasade Srbije u Libiji i dalje na aerodromu u Tripoliju pošto još ne može da se obezbedi avion kojim bi oni bili prebačeni u Beograd.

Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u petak ujutru u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji. Dvoje srpskih diplomata oteto je iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track