DAČIĆ ZA KURIR: Potežica stiže u Beograd, saslušaćemo ga za desetak dana
Foto: AP

Ko je odgovaran što ih više nema

DAČIĆ ZA KURIR: Potežica stiže u Beograd, saslušaćemo ga za desetak dana

Društvo -
Srpski šef diplomatije Ivica Dačić za Kurir kaže da će povodom kidnapovanja Slađane Stanković i Jovice Stepića, koji su poginuli u Libiji, ambasador Oliver Potežica uskoro morati da dođe u Beograd i "objasni mnoge stvari..."

- On će morati da odgovara na pitanja Radne grupe koju je Minisatrstvo spoljnih poslova formiralo povodom ove velike tragedije koja nas je sve zadesila. Mora se do kraja otkriti cela istina, ako je neko kriv ima da odgovara, i ja ću na tome posebno inistirati. Tokom istrage sigurno nećemo s njim komunicirati pismima ili elektronskom poštom, već će Potežica morati da dođe u Beograd i da ovde objasni mnoge stvari. Očekujem da će on biti saslušan najkasnije za desetak dana. Pored njega, biće ispitani i zaposleni u našoj ambasadi u Libiji - priča Dačić.

Slađana Stanković i Jovica Stepić oteti su u novembru prošle godine. Prema nalazima obdukcije koja je urađena na VMA oni su poginuli u petak ujutru u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države kod libijskog grada Sabrate i nisu bili pre toga mučeni i zlostavljani.

U Ministarstvu spoljnih poslova danas je održana komemoracija povodom njihove pogibije. Porodicama nastradalih obratili su se premijer Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

Slađana i Jovica biće sahranjeni u petak.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track