DAČIĆ ZA KURIR: U izveštaju libijskih patologa nema kako su stradali Slađana i Jovica

Do večeras u 18 sati u Srbiji

DAČIĆ ZA KURIR: U izveštaju libijskih patologa nema kako su stradali Slađana i Jovica

Društvo -
BEOGRAD - Posmrtni ostaci Jovice Stepića i Slađane Stanković trebalo bi danas oko 18 časova da budu preneti u Srbiju.

U obukcionom nalazu libijskih patologa nema vremena smrti, niti kako su stradali, već samo opis rana, kaže za Kurir srpski šef diplomatije Ivica Dačić

- U svakom trenutku avion avio-kompanije sa Malte trebalo bi da poleti iz Tripolija do Istanbula a odatle je planirano da tela budu prevezena avionom Er Srbije u Beograd. To zavisi od njihovih vlasti. Ako sve bude išlo po planu posmrtni ostaci Jovice i Slađane trebalo bi oko 18 časova da stignu na beogradski aerodrom. Tu sam informaciju upravo dobio od državnog sekretara Veljka Odalovića koji je već dva dana u Libiji - priča Dačić.

On kaže da se iz izveštaja tamošnjih patologa ne može utvrditi tačan uzrok smrti.

- Na osnovu izveštaja koju smo dobili od patologa iz Tripolija nema dovoljno informacija kako su stradali. Oni su se bavili uglavnom opisom rana na telima dok nema kada su stradali, niti kako su stradali. Njihova tela će odmah po dolasku u Beograd biti poslata na obdukciju na VMA - priča ministar spoljnih poslova Srbije.

U petak ujutru Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji gde su držani zatočeni od oktobra prošle godine.

(S. Vojinović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja