DAN SEĆANJA NA ŽRTVE BOMBARDOVANJA Vučić: Da zaboravimo nećemo, da nas pokore ne damo nikome!

17 godina od početka

DAN SEĆANJA NA ŽRTVE BOMBARDOVANJA Vučić: Da zaboravimo nećemo, da nas pokore ne damo nikome!

Društvo -
VARVARIN - Centralna državna cerenomija povodom Dana sećanja na žrtve NATO bombardovanja počela je danas pomenom stradalima u Varvarinu, gde je 30. maja 1999. godine na mostu na Velikoj Moravi poginulo deset građana, a 17 teško ranjeno.

Premijer Aleksandar Vučić podsetio je danas na centralnoj državnoj svečanosti povodom Dana sećanja na 78 dana u kojima su 1999. padale bombe na Srbiju poručivši - ubijali su ljude pokušavajući da ubiju Srbiju.

"Noć 24. marta te 1999. pamtićemo zauvek kao jednu od najtežih noći za nas kao narod, ali danas zato uspravno i ponosno tužnim glasom i tiho, ali jasno možemo da kažemo: 'Ubijali ste nas, ubijali ste našu decu, ali Srbiju niste ubili jer Srbiju niko ne može da ubije', poručio je Vučić.

"Verujemo u život, što pokazujemo time što odajemo počast onima koji sju zivote dali. Možemo samo život da opravdavamo i obećavamo, i to obećavamo pred žrtvama pred kojima klečimo", poručio je Vučić. Ne damo više nijednu Milicu, nijednu Sanju, jer ovoj su zemlji potrebni životi, dodao je premijer i poručio:

"Ovoj ste zemlji potrebni živi, potrebna su nam deca i škole i svaki oblik komunikacije. Da zavoravimo nećemo, a da nas pokore nećemo da dozvolimo nikome. Srbija će ostati zemlja nepokornih i nepokorenih ljudi".

Srbije neće da dozvoli napade na Srpsku

Vučić je poručio danas onima koji presudu Radovanu Karadžiću misle da iskoriste za političke ili bilo koje napade na Republiku Srpsku da Srbija to ne sme, ne može i neće da dozvoli.

"Srbija ima obavezu da vodi računa i o svom narodu izvan granica Srbije. Upozoravam one koji misle da današnju presudu protiv nekadašnjeg predsednik Republike Srpske iskoriste za politički ili bilo koji napad na Republiku Srpsku, da Srbija u skladu sa Dejtonskim sporazumom to ne sme, ne može i neće da dozvoli", istakao je premijer.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track