DIKOVIĆ: Modernizovaćemo Vojsku Srbije
Foto: Zorana Jevtic

Ulaganje u oružane snage

DIKOVIĆ: Modernizovaćemo Vojsku Srbije

Društvo -
Načelnik Generalštaba Vojske Srbije Ljubiša Diković najavio je danas modernizaciju oružanih snaga, nabavku dva višenamenska helikoptera, haubica "nora", kao i oklopnog vozila "lazar".

"Ističem opremanje višenamenskim oklopnim vozilom 'lazar', raketnim sistemom 'morava' i ovih dana uvodimo na verifikaciona ispitivanja top haubicu 'nora' kalibra 155 milimetara. Uvođenje u naoružanje školskog aviona 'lasta' očekuje se u 2016. godini", rekao je Diković.

On je podsetio da je Vlada Srbije u 2015. godini obezbedila sredstva za kupovinu dva višenamenska helikoptera i da se njihova isporuka očekuje u prvoj polovini 2016. godine.

Diković je naveo da je pravo svake zemlje da se naoružava u skladu sa svojim procenama i ciljevima.

"Pa eto neko može reći da se Srbija naoružava da bi ugrozila bezbednost neke zemlje u regionu, a to u stvari nije tako. Srbija danas nije opasnost za bilo koju zemlju i ja tako tumačim naoružavanje Republike Hrvatske", kazao je on.

Načelnik Generalštaba Vojske Srbije ocenio je i da Srbija mora da razvija sisteme koji mogu da izvrše udar na tuđu teritoriju, jer bi ugrožavanje bezbednosti i potencijalna agresija na Srbiju krenuli iz neke od zemalja u okruženju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track