PRITVOREN: Počuča bio potpuno pogubljen kad su ga uhapsili na granici!

Bivši televizijski voditelj pao prilikom pokušaja da pređe u Srbiju

PRITVOREN: Počuča bio potpuno pogubljen kad su ga uhapsili na granici!

Crna Hronika -
Nekadašnji portparol PTJ, poznat i po brutalnim pretnjama državnom vrhu, najverovatnije krenuo preko Rumunije u posetu ocu u Vojvodini. Tokom privođenja bio je veoma iscrpljen, jedva prepoznatljiv i vrlo dezorijentisan, kažu iz MUP

BEOGRAD - Radomir Počuča, nekadašnji voditelj koji je bio u bekstvu dve godine, inače poznat i po brutalnim pretnjama na račun državnog vrha Srbije, uhapšen je u nedelju prilikom ilegalnog ulaska u našu zemlju.

Nekadašnji portparol Protivterorističke jedinice MUP Srbije lišen je slobode na teritoriji Vojvodine, otkriva Kurir.Bivšeg voditelja uhapsili su pripadnici Uprave kriminalističke policije.- Konkretno, Počuča je uhapšen u Banatu kada je iz Rumunije pokušao da uđe u zemlju. Pretpostavlja se da je krenuo kod oca, koji živi u Vojvodini. Lisice su mu stavili pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije i on tom prilikom nije pružao otpor. Bio je iscrpljen, jedva prepoznatljiv i vrlo dezorijentisan. Trenutno je u pritvoru - kaže za Kurir sagovornik iz državnih struktura.Pretio Ženama u crnomIako su se juče pojavile spekulacije da se Počuča već izvesno vreme skriva u zemlji i da je čak viđen na jugu Srbije pre tri-četiri dana, naš izvor tvrdi da to nije tačno.- To je možda bila njegova namera, ali nije uspeo ilegalno da uđe u zemlju. Ne bi on propustio priliku da se slika da je ušao u Srbiju - komentariše on.Počuča je u Ukrajinu otišao nakon incidenta u martu 2014. godine, kada je preko Fejsbuk profila pozvao navijače Crvene zvezde, Partizana, Rada i Vojvodine da „ne troše pesnice između sebe“, već da se udruže i pretuku Žene u crnom, koje su na Trgu republike u Beogradu obeležile 15 godina od zločina nad albanskim civilima na Kosovu.Zbog ove poruke protiv Počuče, tada portparola PTJ, pokrenut je krivični postupak, ali je on pobegao u Ukrajinu, odakle se često javljao postovima i fotografijama na Fejsbuku. Za njim su bile raspisane čak dve poternice - jednu je raspisao Interpol, a drugu Srbija.

Nije se pokajaoSuđenje koje je trebalo da počne krajem jula prošle godine odloženo je jer se nije pojavio njegov advokat zbog toga što je bio na godišnjem odmoru.Počuča se u međuvremenu oglasio da on nije promenio stav od 27. marta 2014, kada je na svom nalogu na Fejsbuku pozvao na linč Žena u crnom.- Žalim zbog reči koje sam upotrebio u nekulturnoj formi, ali stojim iza svog stava. Normalna država bi trebalo da vodi računa o svojim građanima, a većina građana se ne slaže s delovanjem autošovinističkih organizacija kao što su Žene u crnom, Komitet pravnika za ljudska prava i Fond za humanitarno pravo, koji deluju protiv interesa države - kazao je tada on.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Krio se u MoskviPo okončanju borbi u Ukrajini Počuča je boravio u Moskvi oko tri meseca, ali ruske vlasti nisu želele da ga isporuče Srbiji.Na osnovu dopune Krivičnog zakona, koji je usvojen 10. oktobra prošle godine, Počuča može biti osuđen i na kaznu od šest meseci do 10 godina zbog učešća u ratu ili oružanom sukobu u drugim zemljama i organizaciji i vrbovanju građane Srbije da to čine.

Ovako je Počuča pretio premijeru Vučiću„Možeš i moraš da nam po...iš k...c i ti i tvoji zapadni nalogodavci. Bolje beži sam, jer ako ostaneš tu gde jesi, završićeš kao Čaušesku“, napisao je Počuča„Fizička likvidacija ovog veleizdajnika je krajnji cilj, pa smo u tu svrhu mobilisali sve ljudstvo i sredstva koja nam stoje na raspolaganju! Smrt Vučiću, sloboda narodu“, poručila je Crna ruka, koja je podržala bivšeg voditelja

Otac MilanNEKOREKTNI PREMA MOM DETETURadomirov otac Milan Počuča juče nije hteo ni da potvrdi ni da demantuje saznanja Kurira. Na pitanje da li je njegov sin uhapšen, on je kratko poručio:- Nisam u toku, ali zbog nekorektnosti prema mom detetu neću s vama da pričam.

Foto: Printscreen Facebook
Foto: Printscreen Facebook

Raskrinkavanje Dejan Berić - Deki Srbija KAKAV BORAC, ON JE PLJAČKAO U UKRAJINIPočuča, borac na proruskoj strani u Ukrajini, bio je i zarobljen u Donjecku, a kako si mediji prenosili, na osnovu dokaza bilo je reči i da mu preti streljanje zbog optužbi da je pripremao atentate, diverzantske akcije i ubistva dvojice srpskih državljana. To je sve posle njegovog hapšenja objavio Dejan Berić, poznatiji kao Deki Srbija, takođe srpski dobrovoljac na ratištu u novoproglašenoj državi Novorusija u istočnoj Ukrajini. Berić je za Počuču govorio da je „mag za medijsku manipulaciju“, te da nije slučajno izabran za zadatak koji je obavljao.Berić se na svom Fejsbuk profilu oglasio i juče, komentarišući hapšenje Počuče.- Kad se priča o Počuči kao dobrovoljcu, on nije bio ni u jednoj akciji sem pljačkanja domova koji su bili razrušeni i napušteni. Kad god se išlo na prvu liniju, bolelo ga je rame, koje je povredio kad je pao s motora. Jednom prilikom to nije moglo da prođe i, nažalost, na putu na položaj je izvrnuo nogu i morao da se vrati - napisao je, između ostalog, Berić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track