Đorđević i Mančang: Za jaču bilateralnu vojnu saradnju Srbije i Kine
Foto: Ministarstvo Odbrane Srbije

Ministarstvo odbrane

Đorđević i Mančang: Za jaču bilateralnu vojnu saradnju Srbije i Kine

Društvo -

BEOGRAD - Ministar odbrane Zoran Đorđević razgovarao je danas sa ambasadorom Kine u Beogradu Li Mančangom o unapredjenju saradnje dve zemlje u oblasti odbrane, a sagovornici su saglasni da se bilateralna vojna saradnja intenzivira na obostrano zadovoljstvo, saopštilo je Ministarstvo odbrane Srbije.

Kako su ocenili, predstojeća poseta predsednika Kine Si Djinpinga doprineće bilateralnoj saradnji, ali i saradnji u oblasti odbrane.

Na sastanku su tim povodom razmotreni svi aspekti podrške i učešća Ministarstva odbrane i Vojske Srbije u organizaciji i realizaciji te posete.

Kina je jedan od najvažnijih strateških partnera i prijatelja Srbije, ocenili su sagovornici i dodali da su inicirani različiti projekti u oblastima zajedničkog interesa, što se posebno odnosi na saradnju odbrambenih industrija Srbije i Kine. ;

"Konstatovano je da posete na visokom i najvišem nivou pozitivno utiču na stvaranje odličnog ambijenta za dalji dinamičan rast opštih i političkih bilateralnih odnosa, kao i saradnje u oblasti odbrane, sa težištem na razvoj vojnoekonomske i vojnotehničke saradnje", piše u saopštenju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja