DRAMA U LIBIJI: Oteti Srbi živi, otmičari stalno menjaju zahteve
Foto: Printskr

Tvrde pazar

DRAMA U LIBIJI: Oteti Srbi živi, otmičari stalno menjaju zahteve

Društvo -
Dvoje otetih službenika Ambasade Srbije u Libiji Slađana Stanković i Jovica Stepić su živi. Oni su zatočeni, kako se sumnja, u jednoj kući na obodu grada Sabrate.

Naše bezbednosne službe su u stalnom kontaktu sa libijskim vlastima i Većem bezbednosti Sabrate, a preko njih i sa otmičarima. Kidnaperi, međutim, menjaju zahteve oko oslobađanja, pa to otežava puštanje naših građana.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je u utorak da su u toku pregovori sa otmičarima.

- Od otmičara dobijamo nove i različite zahteve. Očekujem da će se cela ova situacija sa uspehom završiti. O detaljima ne mogu da pričam, navodi izvor upućen u istragu.

Srpske bezbednosne službe nastavile su da sklapaju sve kockice gotovo filmske otmice, koja se dogodila u nedelju po podne kod Sabrate. Tada je napadnuta kolona od tri automobila sa službenicima naše ambasade i ambasadorom Oliverom Potežicom, koja je iz Tripolija krenula za Tunis.

Na ovaj put se krenulo, kako saznaju Večernje Novosti zbog preseljenja ambasadorove porodice iz Libije u Beograd, jer je ambasador Srbije dobio neke informacije da situacija nije povoljna i odlučio je da povuče porodicu. U nedelju su krenuli u Tunis i odatle, takva je bila odluka, trebalo je da se prebace za Beograd.

Ostaje, međutim, nejasno, a time se bave i srpske službe bezbednosti, zašto je ambasadorov vozač Jovica Stepić bio u drugom automobilu sa službenicom Slađanom Stanković, dok su ambasador i porodica bili u prvom vozilu sa drugim vozačem. Nepoznanica je i da li je Stepić bio za volanom automobila, što bi bila uobičajena praksa, ili je vozač bio, kako se nagađa, Libijac Haudi Ganudi.Ganudi je u oružanom napadu na kolonu srpske ambasade lakše ranjen u nogu iz rikošeta a on je sada direktno angažovan u pregovorima sa otmičarima.

(Večernje novosti)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track