ĐURIĆ: Sveti Sava postavio temelj identiteta, duhovnosti i državnosti
Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

ĐURIĆ: Sveti Sava postavio temelj identiteta, duhovnosti i državnosti

Društvo -

BEOGRAD - Direktor Kancelarija za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Sveti Sava postavio temelj srpskog nacionalnog identiteta, duhovnosti i državnosti a da je zadatak sadašnjih generacija da budu dostojne tog nasleđa.

Prisustvujući obeležavanju Savindana u beogradskoj Osnovnoj školi "Sveti Sava", Đurić je kazao da se on svojim karakterom uzdigao do trona najvećeg srpskog prosvetitelja.

"Danas Svetog Savu obeležavaju svi Srbi, gde god da žive, a posebno oni na Kosovu i Metohiji. Sava nam je ostavio amanet a na nama je da budemo dostojni tog nasledja", rekao je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju.

SVETI SAVA, najveći srpski svetitelj, slavi se svečano i radno!

Navodeći da današnjem obeležavanju školske slave prisustvuju i učenici Osnovne škole "Sveti Sava" iz Kosovske Mitrovice, Djurić je kazao da je spajanje dece iz tog grada i iz Beograda "podsetnik na duhovnu misiju Svetog Save i potrebu da jačamo kulturni identitet". U okviru manifestacije, učenici Osnovne škole "Sveti Sava" recitovali su stihove i odlomke iz priča o srpskom svetitelju.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track