EFIKASNO Vulin: Konstantnom revizijom invalidskih penzija uštedeli smo 86 miliona dinara!
Foto: Beta

Upornost se isplati

EFIKASNO Vulin: Konstantnom revizijom invalidskih penzija uštedeli smo 86 miliona dinara!

Društvo -
Da je to urađeno pre 10-tak godina zamislite kolika bi bila ušteda, rekao je Vulin i naglasio da su nove prijave za invalidske penzije mnogo bolje dokumentovane

PRIJEPOLJE - Za samo godinu dana revizijom invalidskih penzija Ministarstvo rada uštedelo je 86 miliona dinara, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin danas u Prijepolju gde je otvorio ordinaciju za medicinsko veštačenje PIO fonda.

“Sa revizijom će se nastaviti dokle god postoje invalidske penzije, koje će biti konstantno proveravane. Da je to urađeno pre 10-tak godina zamislite kolika bi bila ušteda”, rekao je Vulin i naglasio da su nove prijave za invalidske penzije mnogo bolje dokumentovane i da se sada prijavljuju samo oni koji imaju pravo na to.

Otvarajući ordinaciju za medicinsko veštačenje PIO fonda u kojoj će se obavljati veštačenje za ocenu radne sposobnosti i tuđu negu i pomoć osiguranika i korisnika sa područja opština Prijepolje, Priboj i Nova Varoš, ministar Vulin je istakao da se novom organizacijom medicinskog veštačenja u Prijepolju nastavlja približavanje Fonda PIO korisnicima ovih usluga koji su do sada na pregled morali da putuju u filijalu u Užice.

Tokom boravka u Prijepolju Vulin se se sastao i sa rukovodstvom ove opštine.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track