EPILOG MISTERIOZNE SMRTI PORODILJE: Protiv lekara KC Niš podnete prijave
Foto: Shutterstock

Propusti u medicinskoj dokumentaciji

EPILOG MISTERIOZNE SMRTI PORODILJE: Protiv lekara KC Niš podnete prijave

Crna Hronika -
Protiv lekara iz Zdravstvenog centra Surdulice, koji su porađali Oliveru Ljubisavljević (28) iz Vladičinog Hana i koja je nakon toga preminula, biće podnete prekršajne prijave.

Olivera se porodila 26. februara u 5.25 sati ujutru u ZC Surdulica. Nju su istog jutra posle rađanja zdravog dečaka prebacili u Klinički centar Niš, gde su lekari bezuspešno pokušali da joj pomognu.

Zdravstvena inspekcija Ministarstva zdravlja ustanovila je da lekari u Surdulici nisu dobro vodili medicinsku dokumentaciju, iz koji nije moglo da se ustanovi da li je došlo do propusta u lečenju ili ne. Zbog toga će protiv svih onih koji su je operisali biti podnete prekršajne prijave.

Kako je nesretna žena u KC Niš dovezena u teškom stanju, bez svesti, intubirana i na kraju preminula u ovoj bolnici, zdravstvena inspekcija naložila je i da se u KC Niš sprovede kontrola.

Reč je o vanrednoj unutrašnjoj proveri kvaliteta stručnog rada svih zdravstvenih radnika koji su učestvovali u Oliverinom lečenju. Kada Ministarstvo zdravlja bude dobilo rezultate kontrola i nalaz obdukcije biće ponovo sprovedena vanredna spoljna provera kvaliteta rada lekara iz Surdulice i iz KC Niš.

(Blic/S.Tasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track