GRUPA LEVIJATAN: Osvetnici životinja pod lupom policije
Foto: Facebook

Tužilaštvo proverava

GRUPA LEVIJATAN: Osvetnici životinja pod lupom policije

Društvo -

U Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal kažu da će nakon izveštaja policije analizirati sve činjenice i doneti odluku o eventualnom pokretanju krivičnog postupka

Tužilaštvo za visokotehnološki kriminal uputilo je policiji hitan zahtev za prikupljanje potrebnih obaveštenja o delovanju pokreta Levijatan.Kako je Kurir pisao, ovaj pokret čine šestorica mladića koji su na Fejsbuku objavili fotografije na kojima su s fantomkama na glavi i napisali da će „pronaći one koji zlostavljaju životinje i vratiti im oko za oko“.U Tužilaštvu za visokotehnološki kriminal kažu da će nakon izveštaja policije analizirati sve činjenice i doneti odluku o eventualnom pokretanju krivičnog postupka.- Pretnja da će se ugroziti sigurnost neke osobe napadom na njegov život ili telo ili život i telo njemu bliske osobe je kažnjivo kao krivično delo ugrožavanja sigurnosti - rekao je Branko Stamenković, tužilac za visokotehnološki kriminal.Predsednik pokreta Levijatan Pavle Bihali kaže da je ovo klasično izokretanje istine.

- Mi nikoga nismo povredili, niti nam je to bila namera. Mi se borimo za zaštitu životinja. Ispade da nekome više smetaju maske nego silovanje žena ili ubijanje životinja - kaže Bihali, kome mnogi zameraju i to što na svom Fejsbuk profilu ima i fotografije s Lukom Bojovićem, vođom „zemunskog klana“:

- Luku, koji je u Srbiji oslobođen svih optužbi, lično znam i on mi je prijatelj, ali to nema nikakve veze sa ovim čime se mi bavimo.R. K.

BONUS VIDEO:

Predsednik udruženja Levijatan u intervjuu za Espreso

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track