MIGRANTI NE ODUSTAJU: 1.000 dnevno uđe u Srbiju, a 2.000 zaustavimo!
Foto: AP 2015

Migranti ne odustaju

MIGRANTI NE ODUSTAJU: 1.000 dnevno uđe u Srbiju, a 2.000 zaustavimo!

Društvo -
Tuča u vozu za mesto do granice

BEOGRAD - Samo iz pravca Makedonije u Srbiju dnevno uđe oko 1.000 migranata, dok čak duplo njih bude vraćeno duž granice sa ovom zemljom, rečeno je Kuriru u policiji.

"Iz Makedonije oko 3.000 migranata dnevno u proseku pokuša da uđe na teritoriju Srbije, i to na sve moguće načine. Uprava granične policije je preduzela pojačane mere i aktivnosti na zaštiti državne granice prema Makedoniji. Skoncentrisala je ljude iz svih Regionalnih centara za ovaj zadatak. Svako lice koje ilegalno uđe u državu biva obrađeno i procesuirano u zavisnosti od daljeg statusa. Dnevno se obradi oko 1.000 tražioca azila u Prihvatnom centru u Preševu, a istovremeno se spreči da oko 2.000 ljudi uđe nezakonito u državu. Dobrom saradnjom Granične policije i drugih zemalja angažovane su i kolege iz Austrije, Mađarske i Nemačke", kažu u MUP-u Srbije.

Da je zaista prava najezda migranata govori i tuča koja se za mesto u vozu desila u Đevđeliji. Niame, migranti sa Bliskog istoka sukobili su se na železničkoj stanici u Đevđeliji tokom ukrcavanja u voz na liniji Đevđelija - Tabanovce, koji ide od Makedonije do srpske granice.

Na stanici u Đevđeliji nalazi se oko hiljadu migranata. Nakon kašnjenja voza koji je trebalo da krene još u 10 časova bujica migranata, više od hiljadu njih, borilo se za mesto u vozu i tom prilikom je lakše povređeno nekoliko ljudi.S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track