Informer izmislio Tadićevu izjavu o Kuriru
Foto: Kurir

Raskrinkana još jedna laž službenog lažova

Informer izmislio Tadićevu izjavu o Kuriru

Društvo -
Lider SDS i bivši predsednik Srbije oštro je demantovao da je za službeni glasnik Informer govorio o Kuriru, čime je razotkrivena još jedna u nizu manipulacija režimskog novinara Dragana J. Vučićevića

BEOGRAD - Bivši predsednik Srbije Boris Tadić demantovao je još jednu u nizu manipulacija koje je Dragan J. Vučićević izneo u službenom glasniku Informer.

- Tekst objavljen u "Informeru" je baziran na reinterpretacijama i izvlacenju iz konteksta izjava Borisa Tadića iz emisije Ćirilica. Tekst obiluje neistinitim i poluistinitim navodima njegovih reči, koje su prilagođavane očiglednom cilju Informera da iskoristi njegove izjave za medijski rat sa Kurirom. Boris Tadić nije govorio o medijskoj mafiji, dilovanju i milionskim kombinacijama, već je odgovarao na pitanja koja su se odnosila na medijsku situaciju tokom njegovih predsedničkih mandata.

Takođe nije govorio ni o "kriminalnoj" ili "tajnoj" kupovini Politike i Novosti, niti je posebno pominjao gospodina Rodića - saopštila je savetnica za medije Borisa Tadića Marina Komad.

Ona je objasnila da nijedan od navoda samoprozvane moralne gromade srpskog novinarstva, Dragana J. Vučićevića, nema veze sa izjavom Borisa Tadića, te da se radi o "zlonamernom tumačenju njegovih reči", te "laganju i obmanjivanju javnosti".

- Odgovarajuci na pitanje Milomira Marića, on je pomenuo gospodina Rodića u kontekstu svih onih koji su tada pominjani kao potencijalni kupci ovih listova, pri čemu je rekao da je legitimno da se pojavi kao kupac bilo ko ko je novac stekao na legalan način. Očigledno je da se radi o zlonamernom tumačenju njegovih reči, što je moguće proveriti prostim pregledanjem snimka ove emisije.

Istina je da je rekao da se nikada nije bavio naručivanjem medijskih sadržaja ili instrumentalizacijom medija, pa tako ni sada ne želi da učestvuje u medijskom ratu Informera s Kurirom. Tekst sadrži i potpuno izmišljene izjave o poređenju načina odlučivanja njega i Vučića, o nuđenju za ulazak u vladu itd. Kao i u drugim slučajevima klevetanja, laganja i obmanjivanja javnosti i iznošenja lažnih informacija, pravni tim SDS će razmotriti sve aspekte ovakvih tekstova i mogućnosti pokretanja postupaka pred nadležnim institucijama" - navela je Marina Komad, savetnik predsednika Borisa Tadića.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja