KAKO STE PROŠLI: Ovo su rešenja testa iz srpskog!
Foto: Aleksandar Jovanovic

KAKO STE PROŠLI: Ovo su rešenja testa iz srpskog!

Društvo -

BEOGRAD - Za oko 70.000 osmaka u Srbiji testom iz srpskog jezika danas je počeo završni ispit koji će trajati još dva dana, a mali maturanti kažu da su pitanja iz maternjeg jezika bila laka, ali da strepe za matematiku i kombinovani test koji su zakazani za sutra, odnosno za petak.

U osnovnoj školi Mihailo Petrović Alas budući srednjoškolci 15 minuta pre početka testa već su zauzeli svoje pozicije u sali gde je zakazano polaganje.

Bilo je, kako kažu treme, ali je ona vidljivija kod roditelja koji su ih pratili do škole.Direktorka škole Vesna Nedeljković kaže da su testove jutros preuzeli direktori škola sa punktova koje su odredile školske uprave i da su škole bile u obavezi da se pobrinu za njihovu bezbednost do početka testiranja.

Kese sa testovima su otvorene pred đacima i dežurnim nastavnicima, neposredno pred početak testiranja iz srpskog jezika, a da ne bude propusta rad su nadgledali supervizori ministarstva prosvete i Zavoda za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja.

Nedeljković kaže da je za male maturante najvažnije da na testiranje dolaze smireni, da dobro promisle pre nego što zaokruže odgovor i da oni imaju "mnogo više znanja nego što roditelji i nastavnici imaju vere u njih".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track