KINESKI AMBASADOR: Duboko me je potresla vest o smrti našeg Bate
Foto: Beta/Milos Miskov, Marina Lopičić

In memoriam

KINESKI AMBASADOR: Duboko me je potresla vest o smrti našeg Bate

Društvo -

Kineski ambasador u Beogradu Li Mančang izrazio je danas u ime kineskog naroda i svoje ime, saučeešće srpskom narodu i porodici Velimira Bate Živojinovića zbog smrti legendarnog glumca koji je bio veoma popularan i u Kini.

"Duboko me je potresla vest o smrti Velimira Zivojinovica, našeg Bate. Ovom prilikom zelim da u ime kineskog naroda i u moje licno ime izrazim najdublje saucesce njegovoj porodici i srpskom narodu. Budite uvereni, da svaki građanin Kine koji je imao priliku da uziva u njegovim filmovima, tuguje sa nama" naveo je kineski ambasador.

U saopštenju, Li je istakao da je Bata Živojinović bio osvedočeni prijatelj kineskog naroda koi je dao nemerljiv doprinos produbljivanju kinesko-srpskog prijateljstva kao i proboju srpskog filma i kulture na teritoriju Kine, Danas, kako je naveo "cak i deca u Kini znaju ko je bio Valter", i taj lik je i danas uzor velikom broju mladih ljudi.

"Ponosni smo što smo poznavali tog velikana srpskog i svetskog glumista. Njegovo ce mesto u nasim srcima ostati zauvek upraznjeno. Neka mu je vecna slava," zaključio je ambasador.

Foto Tanjug/ Zoran Žestić
Foto Tanjug/ Zoran Žestić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track