KRALJ MESA ULAŽE U SRBIJU: Nemac otvara najveću farmu svinja na Balkanu!
Foto: Thinkstock

Klemens Tenis podiže našu poljoprivredu

KRALJ MESA ULAŽE U SRBIJU: Nemac otvara najveću farmu svinja na Balkanu!

Društvo -
Najveći nemački proizvođač mesa dolazi 1. decembra u Srbiju kako bi finalizirao dogovor o izgradnji pogona za million i po svinja, nedavno postignut s premijerom Aleksandrom Vučićem

BEOGRAD - Najveći nemački proizvođač mesa Klemens Tenis dolazi 1. decembra u Srbiju kako bi priveo kraju dogovor o otvaranju farme sa 1.500.000 svinja, saznaje Kurir u kabinetu premijera.Tenis je bio u privrednoj delegaciji koju je juče predvodio vicekancelar i ministar privrede Nemačke Zigmar Gabrijel. „Kralj mesa“, kako su ga prozvali u Nemačkoj, tokom posete u decembru pogledaće postojeće pogone, ali i pokušati da pronađe odgovarajuće zemljište za tu veliku farmu.Veći stočni fondKako je Kurir već pisao, Tenis namerava da u Srbiji zakupi do 15.000 hektara zemljišta na kojem bi otvorio farmu svinja.U Srbiji trenutno ima samo 3,2 miliona tovljenih svinja, a Tenisova investicija znatno će doprineti povećanju stočnog fonda i istovremeno omogućiti otvaranje novih radnih mesta i razvoj poljoprivrede.- Razgovarao sam jutros (ponedeljak) s Tenisom. S obzirom na to koliko smo zainteresovani, spremni smo da u narednim nedeljama završimo sve svoje obaveze, mnogo brže nego što bi to uradile druge države u regionu - rekao je juče premijer Aleksandar Vučić na sednici Poslovnog saveta Srbije i Nemačke, kojoj su prisustvovali predstavnici srpske vlade i vicekancelar Zigmar s predstavnicima 40 nemačkih kompanija.Premijer je o investiranju u Srbiju i otvaranju farme svinja razgovarao s Tenisom krajem septembra, kad je bio u poseti Nemačkoj.Nova radna mesta- Odlučili smo da to bude ono što najbolje znamo da radimo, a to je da proizvodimo. To će otvoriti veliki broj radnih mesta. Želimo da u Srbiji povećamo ne samo proizvodnju već i stočni fond i celu srpsku poljoprivredu - kazao je Tenis.

Poseta... Vučić s Tenisom u Nemačkoj
Poseta... Vučić s Tenisom u Nemačkoj

„Tenis grupa“OBRT FIRME 5,6 MILIJARDI EVRAKompanija „Tenis“ osnovana je 1971. kraj Gelzenkirhena i kroz njen proizvodni lanac godišnje prođe 17 miliona svinja, a godišnji obrt kompanije je 5,6 milijardi evra. Tenis je i predsednik FK Šalke, čiji je generalni sponzor ruski „Gasprom“, koji je vlasnik 51 odsto srpskog NIS.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track