KURIR OTKRIVA Slađana oteta dok je porodicu Potežice izvlačila do granice sa Tunisom?!

Najbolje značpoznavala teren

KURIR OTKRIVA Slađana oteta dok je porodicu Potežice izvlačila do granice sa Tunisom?!

Društvo -
Slađana Stanković jedina je znala zaobilazni put kojim je trebalo na najbezbedniji način porodicu ambasadora Olivera Potežice izvesti iz Libije u Tunis.

Slađana Stanković, koja je zajedno sa Jovicom Stepićem oteta su u libijskom gradu Sabrata u novembru 2015. godine krenula je da sa ambasadorom Oliverom Potežicom da izvuče njegovu porodicu na sigurno jer je ona najbolje poznavala puteve od Triplija do granice sa Tunisom, otkriva Kurir u bezbednosnim strukturama.

- Slađana je odlično poznavala teren i jedina je od svih u našoj ambasadi u Tripoliju znala prečice i lokalne puteve kako izbeći teritorije koje drže teroristi ili njihove bande. U to vreme porodica Potežice je bila u Libiji. On je smatrao da tamo više nisu bezbedni i da ih preko Tunisa treba prebaciti na sigurno. On je, ne obaveštavajući Minisatrstvo spoljnih poslova Srbije, organizovao njihovo prebacivanje do granice Tunisom. Iako su procene bile da nije bezbedno i da mogu vrlo lako da ulete u zasedu, na kraju je on ipak odlučio da ih kako zna i ume izvede iz Libije. Ona je bila vodič u toj vrlo opasnoj misiji. Slađana uopšte i nije trebalo da napušta teritoriju Libije već da kao dobar poznavalac terena izvede njegovu porodicu bezbednijim putevima, zaobilazeći teritorije kriminalaca, do granice sa Tunisom. Istraga će će se posebno baviti time da li su zaista ona i Jovica stradali zbog nečijeg hira, kako tvrde pojedini zaposleni u našoj ambasadi u Tripoliju - priča naš izvor.

On dodaje da Potežica uopšte nije imao nameru da porodicu vrati u Beograd.

- On je njima obezbedio dobre uslove na Malti, oni žive na vrlo visokoj nozi.... Ne samo da ih je tamo prebacio, dok su Snežana i Jovica bili zarobljeni, nego je deci obezbedio školovanje u elitnim školama koje koštaju po nekoliko hiljada evra... Postavlja se pitanje odakle mu taj novac - dodaje on.

Slađana Stanković i Jovica Stepić poginuli su u petak ujutru u američkom bombardovanju uporišta Islamske države u gradu Sabrata u Libiji. Dvoje srpskih diplomata oteto je iz kolone vozila u kojoj je bio ambasador Srbije Oliver Potežica.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track