STOP NASILJU

KURIR POKRENUO AKCIJU “STOP NASILJU” Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!

Društvo -

Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom.

Košarkašica Milica Dabović podržala je našu akciju „Stop nasilju“. Prihvatila je da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe.- Strašno je to što se dešava. Hvala bogu da nemam u porodici takvo iskustvo niti su ga ljudi iz moje okoline imali. Smatram da sve žrtve treba da prijave nasilnika i da ne treba da dozvole da ih neko zlostavlja. Nadležni organi trebalo bi da se uključe što više u sprečavanje nasilja, a možda treba doneti i strože zakone koji bi kažnjavali nasilnike - kaže Dabovićeva i dodaje:- Zbog posla kojim se bavim, ali i privatno, dosta putujem i čini mi se da u svetu, barem tamo gde sam bila, nema nasilja u tolikoj meri ili ja ne znam za takve slučajeve. Iz tog razloga mislim da svi treba da se uključimo i pomognemo da se nasilje u našoj zemlji smanji koliko god je to moguće.

Na inicijativu Kurira, država je donošenjem novog Zakona o sprečavanju nasilja nad ženama, kao i izmenama Krivičnog zakonika poslala jasnu poruku da se nasilje neće tolerisati. Kurir je pokrenuo akciju u cilju podizanja svesti u društvu o važnosti ovog problema. Kao društveno odgovorna kompanija, želimo da svojim primerom i uticajem pokažemo koliko je važno učešće svih relevantnih institucija u rešavanju i suzbijanju problema nasilja.

Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić.

Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike.

BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati)

011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati)

062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati)

192 (MUP)

194 (HITNA POMOĆ)

Sigurne kuće:

Beograd (3)

Kragujevac

Niš

Vranje

Smederevo

Pančevo

Zrenjanin

Novi Sad

Sombor

Sremska Mitrovica

Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!

KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!

NATAŠA MILJKOVIĆ: Ne čekaj da bude kasno! Prijavi nasilnika!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track