KURIR SAZNAJE: Tela srpskih diplomata iz Libije u Beogradu danas oko 18 časova

Avionom preko Istanbula

KURIR SAZNAJE: Tela srpskih diplomata iz Libije u Beogradu danas oko 18 časova

Društvo -
Posmrtni ostaci službenika Ambasade Srbije u Libiji danas popodne biće dopremljeni u Beograd, saznaje Kurir.

Tela Slađane Stanković i Jovice Stepića trebalo bi da stignu danas oko 18 časova u Beograd, avionom iz Libije, preko Istanbula.

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić potvrdio je da bi u ovim trenucima trebalo da poleti avion iz Tripolija, koji će tela službenika ambasade Srbije Slađane Stanković i Jovice Stepića prebaciti do Istanbula, odakle će redovnim letom biti dopremljena u Beograd.

"Ako u toku ovog razgovora polete, pretpostavljam da će u Beogradu biti oko šest sati popodne", rekao je Dačić.

Dačić je ukazao na ogromne napore koji su uloženi da avion iz Tripolija poleti.

"Tu je reč o ogromnim naporima da avion poleti, naša kompanija nije dobila dozvolu za preletanje. Ceo dan smo radili na tome, libijska vlada je davala svoj avion, mi smo hteli da pošaljemo naš, nije nam bilo dozvoljeno ni jedno ni drugo", rekao je Dačić.

Kako je dodao, tek noćas smo dobili dozvolu da angažujemo avion koji će tela preneti do Istanbula, odakle će redovnom linijom za Beograd biti dopremljena u Srbiju. Dačić je istakao i da su za smrt Slađane i Jovice krivi oni koji su ih oteli i ubili.

Da podsetimo, i Veljko Odalović, generalni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, potvrdio je juče da su posmrtni ostaci službenika Ambasade Srbije u Libiji i dalje na aerodromu u Tripoliju pošto još ne može da se obezbedi avion kojim bi oni bili prebačeni u Beograd.

Problem je u međuvremenu rešen i tela Slađane i Jovice očekuju se danas popodne u Beogradu.

Svetlana Vojinović/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track