KURIR SAZNAJE: Za Lidijom Udovički policija raspisuje potragu
Foto: Printscreen N1

Afera vetroparkovi

KURIR SAZNAJE: Za Lidijom Udovički policija raspisuje potragu

Društvo -
Ako se sestra Kori Udovički ne javi ili ne dođe da da izjavu, shodno zakonu biće privedena čim se pojavi na teritoriju Srbije, priča naš sagovornik iz MUP-a Srbije

Ukoliko se ne odazove pozivu za saslušanje za Lidijom Udovički MUP će raspisati potragu. Onog trenutka čim se pojavi u Srbiji sestra potpredsednice Vlade i ministarke Kori Udovički biće privedena, saznaje Kurir.

- Policija je juče pokušala da pronađe Lidiju Udovički na adresi na kojoj je prijavljena u Beogradu. Međutim, kako niko nije bio na toj adresi, policija je ostavila poziv na vratima stana u Rige od Fere kako bi je saslušali zbog afere sa vetroparkovima i prisluškivanjem. Mi ćemo pokušati ponovo da je nađemo na adresi na kojoj je zvanično prijavljena. Ako se gospođa Udovički ne javi ili ne dođe u policiju da da izjavu, za njom ćemo raspisati potragu u skladu sa odlukom postupajućeg sudije ili tužioca. I shodno zakonu biće privedena u policiju čim se pojavi na teritoriju Srbije - priča naš sagovornik iz MUP-a Srbije.

Juče je Nikola Petrović direktor JP "Elektomreža Srbije", prošao poligraf povodom optužbi da je ucenjivao američku kompaniju „Kontinental vinds“ u vezi s gradnjom vetroparkova, odnosno, da je navodno, od Lidije Udovički tražio dva miliona evra kako bi vetro-park ove firme priključio na mrežu EMS-a.

Juče smo pozvali Lidiju Udovički i pitali smo je kako sada komentariše aferu sa vetroparkovima.

- Uh, nemojte molim vas... U romingu sam! Trošite mi roming... Nemojte da me zovete - odgovorila je posle dužeg razmišljanja.

Podsetimo, pre nekoliko dana u javnosti se pojavio navodni transkript razgovora čelnika DS Bojana Pjatića i Lidije Udovički, jedne od nekadašnjih direktorki "Kontinental Vindsa", a u kojima se spominje da joj je Petrović navodno tražio dva miliona evra. Nakon toga, Petrović je sam tražio da ode na poliografsko ispitivanje.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track