Posle operacije ponovo sa decom

(KURIR TV) PONOS KURIRA Marija Ferizović: Boriću se da moje ćerke ne dožive istu sudbinu!

Društvo -

Odvojenost od moja tri anđela bolela me je više nego rane. Moram da istrajem i pokažem im da postoji bolji put u životu, priča nam hrabra Marija

Marija Ferizović (21), koju je nevenčani suprug Ahmet Marinković (40) zverski tukao dva dana u iznajmljenom stanu u Kaluđerici, konačno je nakon operacije ponovo kući s decom. Mariju je iz bolnice izveo glavni i odgovorni urednik Kurira Nemanja Pajić i poželeo joj brz oporavak.

Izlazak iz bolnice... Marija Ferizović i Nemanja Pajić
Izlazak iz bolnice... Marija Ferizović i Nemanja Pajić

Nakon toga redakcijskim kolima prevezli smo Ferizovićevu do kuće njene majke. Iako je imala zavoje preko nosa, Marija nije mogla da sakrije radost što će ponovo biti sa svojom dečicom.

- Mnogo su mi nedostajali. Odvojenost od njih bolela me je više nego rane. Teško mi je, ali shvatila sam da čovek mora da se bori do kraja. I ja ću. Boriću se da moje ćerke, ali i druge žene nikad ne prežive užase koje sam ja morala - rekla nam je Marija kad smo automobilom krenuli iz Kliničkog centra Srbije.Na vratima kuće u kojoj živi Marijina majka s dvoje dece i suprugom Mariju su sačekala njena dečica. Devojčica od tri godine, sinčić od dve godine i najmlađa ćerkica od godinu dana, u čijem je rođendanskom slavlju Kurir s ponosom učestvovao.

Porazna svakodnevica... Kupatilo u kojem Marija treba da se brine o sebi i deci
Porazna svakodnevica... Kupatilo u kojem Marija treba da se brine o sebi i deci

„Mama, stigla si“Radosna cika dece kad u videla svoju majku rečima se ne može opisati, ali se s ulice moglo čuti kako uzvikuju: „Mama, stigla nam je mama!“Ne odvajajući se od dece, Marija je istakla da je najgore sada iza nje.- Najveću zahvalnost dugujem Kuriru, koji mi je prvi ponudio pomoć onda kad mi je bila najpotrebnija. Kad sam mislila da je sa mnom gotovo, vi ste ulepšali prvi rođendan moje najmlađe ćerke. Potom ste mi našli posao... To što ste za mene uradili malo je ko od mojih mogao da uradi. Postali smo prijatelji i hvala vam od srca na tome - iskrena je Marija, koja je postala i pionir akcije „Stop nasilju“ koju Kurir pokreće.

Posledice

Nako Marijinog slučaja, koji je duboko potresao čitavu Srbiju, kompanija „Adrija medija grup“ i dnevni list Kurir pokreću veliku akciju "Stop nasilju", sa ciljem smanjenja broja žrtava zlostavljanja, bez obzira na pol, veru, naciju, godište...

Bez krova nad glavomGDE NASTAVITI ŽIVOT SA DEČICOM?Marija Ferizović, iako srećna što je ponovo sa svojim anđelima, ističe da joj je sad najveći problem gde će početi novi život:- Majka mi je širom otvorila vrata, ali ni oni nemaju prostora. Nas četvoro spavamo u jednom krevetu. Nemamo grejanje, kupatilo je u očajnom stanju, nemamo toplu vodu. Najsrećnija bih bila kad bih mogla da nađem neki stan i u njemu mir sa svojom decom.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track