LJAJIĆ: Situacija na Batrovcima se pogoršava
Foto: Dragana Udovičić

strpljivost u traženju rešenja

LJAJIĆ: Situacija na Batrovcima se pogoršava

Društvo -
Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija je rekao da iz Zagreba uglavnom stižu pretnje, ucene i ton koji nije primeren predstavnicima bilo koje vlade

BEOGRAD - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić izjavio je da je danas situacija na Batrovcima, graničnom prelazu sa Hrvatskom, još gora nego što je bila prethodnog dana i ukazao da Srbija čini sve što je u njenoj moći da dođe do rešenja, iako izjave koje stižu iz Hrvatske nisu ohrabrujuće.

"Danas je situacija na graničnom prelazu još gora nego što je bila juče, zbog potpune obustave putničkog i teretnog saobraćaja, ali i zbog protesta kamiondžija na tom graničnom prelazu", rekao je Ljajić novinarima u Klubu poslanika.

On je rekao da iz Zagreba uglavnom stižu pretnje, ucene i ton koji nije primeren predstavnicima bilo koje vlade.

Ljajić kaže da to nije u interesu dobrih odnosa Srbije i Hrvatske, a najmanje nije u interesu regionalne stabilnosti.

"Mi ćemo i dalje biti strpljivi u traženju rešenja, ali želimo da i EU doprinese rešenju ovog spora, a ne da gleda sa strane, jer se problem sam od sebe neće rešiti", rekao je Ljajić i dodao da se trenutna situacija na graničnom prelazu prema Hrvatskoj može rešiti samo uz dogovor Beograda i Zagreba.

On je rekao da u ovom slučaju postoji jedna strana koja želi dogovor i rešenje i druga koja je u predizbornoj kampanji i koja upućuje teške reči prema Srbiji u cilju pridobijanja jeftinih političkih poena.

Ljajić je rekao da EU mora da izvrši pritisak na Hrvatsku, jer je ovde ugrožena i sloboda kretanja ljudi i roba i čitav niz odredbi iz Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju (S SP).

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track