LOTO SKANDAL: Direktor Lutrije Srbije Aleksandar Vulović podneo ostavku
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

iz moralnih razloga

LOTO SKANDAL: Direktor Lutrije Srbije Aleksandar Vulović podneo ostavku

Društvo -
Ovo je usledilo nakon incidenta koji se dogodio na izvlačenju igre na sreću Loto koje je izazvalo veliku sumnju gledalaca da je namešteno

BEOGRAD - Direktor Državne lutrije Srbije Aleksandar Vulović podneo je ostavku iz moralnih razloga.

Ovo je usledilo nakon incidenta koji se dogodio na izvlačenju igre na sreću "Loto" u utorak, a koje je izazvalo veliku sumnju gledalaca da je namešteno.

Sumnju u regularnost u 59. kolu izazvala je činjenica da se peti broj kombinacije pojavio najpre na ekranu, pa je tek onda kuglica sa tim brojem izvučena iz bubnja.

Foto: Printscreen
Foto: Printscreen

Iz Državne lutrije poručili su u sredu da je u pitanju tehnička greška i da je izvlačenje regularno. U Tužilaštvu su najavili provere.

Predsednik Komisije za izvlačenje Ljubomir Škorić izjavio je da je došlo do "greške čoveka koji unosi brojeve sa lopticama u softverski program".

Foto: Dragana Udovičić
Foto: Dragana Udovičić

"Po zakonima verovatnoće postojala je mogućnost da izađe broj 21, i on je izašao", rekao je u sredu Škorić.Republički javni tužilac Zagorka Dolovac je navela da je Više javno tužilaštvo u Beogradu izdalo nalog policiji za prikupljanje potrebnih informacija.

Foto: Tanjug/Tanja Valič
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Ona je istakla u sredu da je Tužilaštvo odlučno da se ceo taj slučaj detaljno ispita i poručila da će svi odgovorni biti procesurani bez obzira na funkciju koju obavljaju, a s obzirom na to da je slučaj izazvao široko uznemirenje građana.

( N1)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track