MINISTAR OTVOREN ZA SVAKI RAZGOVOR: Šarčević se sreo s roditeljima đaka!
Foto: Kurir

Ministarstvo prosvete

MINISTAR OTVOREN ZA SVAKI RAZGOVOR: Šarčević se sreo s roditeljima đaka!

Društvo -

BEOGRAD - Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević razgovarao je sa predstavnicima Centra za interaktivnu pedagogiju, Užičkog centra za prava deteta, članovima Saveta roditelja koji su pokazali interesovanje za aktivnije učešće roditelja u obrazovnom sistemu.

Ministar Šarčević je upoznao sagovornike sa načinom formiranja roditeljskih tela i načinom na koji će učestovati u obrazovnom sistemu.

Predstavnici Centra za interaktivnu pedagogiju i Užičkog centra za prava deteta, koji su u prošlosti učestovali u sličnim aktivnostima, podržali su predlog Ministarstva. Ministar je primio i predstavnike Saveza učitelja Srbije, koji okuplja više od 10.000 učitelja, kaže se u saopštenju.

Sastanku s ministrom prisustvovali su i predstavnici Saveta roditelja OŠ "Stari grad", OŠ "Đuro Strugar", OŠ "Jovan Dučić", OŠ "Vojvoda Živojin Mišić". Poziv su, prema rečima ministra, zaslužili angažovanjem i inicijativama u prethodnom periodu. Sami roditelji zadovoljni su činjenicom da ih je ministar lično pozvao i primio jer su dosad uglavnom nailazili na ignorisanje od strane institucija.

"Projekat većeg uključivanja roditelja u rad škola, koji nam je ministar predstavio, ozbiljno je zamišljen i uliva nadu da je napokon neko rešio da sistemski unapredi stanje u školstvu. Takođe smo iznenađeni koliko je upoznat s problemima sa kojim smo se suočavali i sa željom da pomogne vodeći računa pre svega o dobrobiti dece. Zahvaljujemo se gospodinu Šarčeviću na otvorenom razgovoru i ljudskom pristupu svim problemima o kojima smo razgovarali ", rekli su roditelji.

(EPK/Agencije)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track