MINISTAR POLICIJE: Uskoro prvi rezultati istrage o paljenju ambasada
Foto: Marina Lopičić

Radna grupa

MINISTAR POLICIJE: Uskoro prvi rezultati istrage o paljenju ambasada

Društvo -
Članovi tima su već razgovarali sa tužilaštvom i sad se radi potpuna analiza obimne dokumentacije. Želimo da vidimo gde su mogući propusti i uputili smo zahtev svim linijama rada, koje su tog dana bile zadužene za obezbeđenje, da nam daju sve naredbe i podatke koje su imali za taj dan, naveo je Stefanović

BEOGRAD - Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da uskoro očekuje prve rezultate radne grupe koja treba da utvrdi sve okolnosti paljenja ambasada 2008. godine, ističući da će javnost o svemu biti obaveštena.

Stefanović je rekao da je radna grupa formirana kako bi se na najozbiljniji način istražile sve okolnosti o paljenju ambasada.

"Članovi tima su već razgovarali sa tužilaštvom i sad se radi potpuna analiza obimne dokumentacije. Želimo da vidimo gde su mogući propusti i uputili smo zahtev svim linijama rada, koje su tog dana bile zadužene za obezbeđenje, da nam daju sve naredbe i podatke koje su imali za taj dan", naglasio je Stefanović.

On je rekao novinarima da je za šefa tima postavio svog šefa kabineta Ivana Ristića, kako niko ne pomisli da se beži od odgovornosti.

Početkom jula ministar Srefanović formirao je Radnu grupu koja treba da utvrdi sve okolnosti u vezi sa paljenjem ambasada SAD i Nemačke u Beogradu 2008. godine, do koje je došlo nakon mitinga protiv proglašenja nezavisnosti Kosova. Radna grupa je formirana kako bi se u potpunosti ispitale sve činjenice tog događaja, identifikovali počinioci i u potpunosti rasvetlio taj čin, a odgovorni organizatori i napadači proceusirali.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track