MINISTARKA BRNABIĆ: Radićemo na elektronskom plaćanju poreza na imovinu
Foto: Dragana Udovičić

Sledeća faza u uvođenju elektronskih servisa

MINISTARKA BRNABIĆ: Radićemo na elektronskom plaćanju poreza na imovinu

Društvo -

BEOGRAD - Ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić najavila je danas da će se u narednom periodu raditi na uvođenju elektronskog plaćanja poreza na imovinu.

"Fokus mog ministarstrva u 2017. godini biće elektronski servisi, a zajednička radna grupa radiće na dodatnom uvođenje elektronskih servisa", rekla je Brnabić.Ona je rekla da je napredovanje Duing biznis listi Svetske banke zasluga tima Vlade Srbije.

Ministarka je pojasnila da je Srbija za elektronsko izdavanje građevinskih dozvola za prethodne dve godine skočila za 146 mesta, te da je naša zemlja danas rame uz rame sa SAD, sa Irskom, Norveškom. Sledeća faza u uvođenju elektronskih servisa biće, kako kaže, plaćanje poreza na imovinu elektronskim putem.

"Cilj je da jednim klikom građani iz svojih stanova vide koliko poreza dugujete ili koliko su u pretplati i da to plate elektronski. Poraz na imovinu je prihod lokalnih samouprava. Mi treba da ih uvežemo i imamo centralnu bazu", pojasnila je ministarka.

Kako kaže, uvođenje novih elektronskih servisa ne treba da plaši radnike koji rade na šalterima da će ostati bez posla, već će ta radna mesta postati mnogo efikasnija."Ne postoji ništa loše što može da se desi tim službenicima, postoji samo bolji kvalitet za sve nas", rekla je Brnabić.

(Tanjug/Pink)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track