Miroslava Milenović: Napad shvatam kao opomenu
Foto: Beta Maj 2015

Napad na članicu Saveta za borbu protiv korupcije

Miroslava Milenović: Napad shvatam kao opomenu

Društvo -
Članica vladinog Saveta za borbu protiv korupcije Miroslava Milenović rekla je da fizički napad na nju u subotu shvata kao opomenu, posle nedavnog objavljivanja izveštaja o Diposu i pred objavljivanje izveštaja o trošenju javnog novca za reklamiranje u medijima.

Nisam fizički mnogo povređena, ali ako su mislili da ću da stanem, onda neko nije dobro odradio moj profil, na početku sa trke, izjavila je Miroslava Milenković sajtu Peščanik.

Podsetimo, Miroslava Milenović, forenzički računovođa i članica Saveta za borbu protiv korupcije, napadnuta je fizički u subotu u podne u haustoru zgrade u kojoj živi.

Za N1 u subotu, nakon napada, Miroslava Milenović je rekla da je ranije primetila da je nepoznate osobe prate i da je o tome obavestila Službu za borbu protiv organizovanog kriminala kao i specijalnog tužioca, ali da od tada nije dobila nikakvu informaciju o istrazi.

Milenović je danas za Peščanik rekla da joj je žao što nije bila više skocentrisana, i nije zapamtila detalje u vezi sa osobama koje su je napale, ko je kako bio obučen, jer je bila iznenađena.

Ivan Ninić (Foto: Twitter)
Ivan Ninić (Foto: Twitter)

Navodi da je bila "samo udarena" da je dobila "lajt opomenu", za razliku od Ivana Ninića, njenog bliskog saradnika, koji je krajem avgusta pretučen, a u vezi sa čijim slučajem do sada takođe ništa nije urađeno. Navela je da je sa Ninićem i radila na izveštaju o Diposu.

"Očigledno da je njima mnogo veliki problem da se pronikne u političke strukture koje komanduju ovim prljavim stvarima... Jer ovo je previše nisko i previše prljavo i prosto ne mogu da se odredim prema tome".

O upadu Nikole Petrovića

Osvrćući se na izveštaj o Diposu, spomenula je i upad Nikole Petrovića, direktora EMS, u prostorije Saveta za borbu protiv korupcije, zbog navodne ugroženosti njega i njegove dece a zbog članova Saveta. Ona je navela da je on upao nenajavljen, a istakla je da u izveštaju pri tom nisu objavljene adrese stanovanja tih ljudi, već javnih objekata koje su ti ljudi zakupili. Ukoliko zakupljujete od države taj dokument mora da bude javan, dodaje ona.

"Moram da kažem da to pokazuje silu koju imaju u ovom momentu, ali i to da je izveštaj Diposa tačan", kaže Milenović.

"Oni bi najviše voleli da mi (Savet) prestanemo da radimo i da se u toj trci izmorimo, ali neko od njih nije dobro odradio moj profil... Juče su mi pomogli da shvatim da sam na početku trke", rekla je Milenović za Peščanik.Vrlo je jasno da pomaka nema u mnogim slučajevima, jer su politička i ekonomska elita vezale ruke pravosuđu, ocenjuje. "Pravosuđe danas u Srbiji ne postoji", kaže ona i dodaje da je ono politička marioneta.

Institucija policije ne poštuje prave profesionalce i ne poznaje ljude koji su sertifikovani u inostranstvu, niti poznaje blago u sebi, ona je udavljena u moru afera takođe, dodaje ona.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track