MONSTRUOZNO MUČENJE! ISPOVEST HRISTINE LJ: Uživao je da me tuče pred roditeljima!
Foto: Shutterstock

Bednik

MONSTRUOZNO MUČENJE! ISPOVEST HRISTINE LJ: Uživao je da me tuče pred roditeljima!

Društvo -

Kad me je tukao, uglavnom je to radio pred svekrom i svekrvom. Oni su odobravali. Pretio je smrću i meni i detetu

Trpela sam nasilje skoro deset godina, prvi put me je suprug udario kada je dete imalo nepunih godinu dana. Mislila sam da se neće ponoviti i da sam bezbedna, ali, nažalost, to nije prestajalo, priča za Kurir Hristina Lj., žrtva porodičnog nasilja, koja je nakon velikih trauma utočište pronašla u sigurnoj kući.

- Imamo dete od osam godina. Suprug i ja smo živeli u zajednici kod njegovih roditelja. Kada me je tukao, uglavnom je to radio pred njima, a oni me nisu branili. Uglavnom je to činio zbog novca, a i zbog svekrve, koja se stalno mešala u naš odnos - priseća se Hristina.Ona je bila nezaposlena, bezuspešno se trudila da nađe posao i da bar na taj način pobegne od svakodnevnih tortura koje je doživljavala.- Vreme sam provodila u kući sama s detetom i njegovim roditeljima. Niko mi nije dolazio u posetu, niti sam ja išla negde. Suprug mi je zabranio da kontaktiram s roditeljima i rodbinom. Svekar i svekrva su me stalno vređali, a ono što me je najviše bolelo jeste to što se nisu ustručavali ni da vređaju svoje unuče - kaže naša sagovornica.Ona ističe da su joj muževljevi roditelji branili i da se zatvara sama u sobu.- Svekrva nikada nije bila zadovoljna šta god da uradim, a čak mi je i ona isto kao i muž pretila pred malim detetom kako će mi biti poslednje u životu ako njenog sina prijavim policiji za zlostavljanje. Muž nas je izbacio iz stana usred noći. Dete mi je spavalo na rukama kad sam pošla kod oca koji živi u blizini. Suprug je došao za nama i tražio da se vratimo, ja sam to odbila i prijavila ga policiji. Policija me je uputila na sigurnu kuću, gde sam pronašla pomoć - završava svoju ispovest sagovornica Kurira.

OhrabrujeŽENE, NE ĆUTITE!Hristina savetuje ženama koja trpe bilo kakav vid nasilja da se ne plaše i da prijave.- Jednom nasilnik, uvek nasilnik. Svaka žena treba da stavi tačku na takav život i da se bez ustručavanja obrati nadležnima za pomoć. Ja sam utočište pronašla u sigurnoj kući. Moje dete je uz mene, i to je najbitnije.

MINA BRANKOVIĆ
Dnevne novine Kurir pokrenule su akciju "Stop nasilju" u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova Republike Srbije i sigurnom kućom. Akciju su podržale i brojne javne ličnosti, a u kampanji Kurira učestvovale su košarkašica Milica Dabović, glumica Kalina Kovačević, novinarka Nataša Miljković i pevačica Seka Aleksić. CECA RAŽNATOVIĆ: Prijavi nasilnika, ko god to bio...
Ovo je poruka PRETUČENE SEKE ALEKSIĆ: Izlaz postoji, potraži ga!
KALINA KOVAČEVIĆ: Nisi ničije vlasništvo!
Dabović: Prvi udarac nikada nije poslednji!
Novinarka Nataša Miljković je prihvatila da za potrebe kampanje odigra ulogu žrtve porodičnog nasilja i pošalje poruku svima koji ga trpe. "Ne čekaj da bude kasno! Ja sam Nataša Miljković i podržavam akciju Kurira. Stop nasilju", jasno je rekla naša poznata novinarka.
Ovim putem vas obaveštavamo da su u cilju sprečavanja nasilja svake vrste otvoreni i dežurni telefonski brojevi na koje svi građani ANONIMNO mogu da prijave nasilnike. BESPLATNI BROJ: 0800-011-011 (radnim danima od 10 do 19 sati) 011/3291-440, 011/2441-521, 011/2456-404 (radnim danima od 10 do 19 sati) 062/304-560 (vikendom i noću od 19 do 10 sati) 192 (MUP) 194 (HITNA POMOĆ) Sigurne kuće: Beograd (3) Kragujevac Niš Vranje Smederevo Pančevo Zrenjanin Novi Sad Sombor Sremska Mitrovica

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track