NATAŠA JEREMIĆ: Ako odlično radiš svoj posao, zašto ti SMETA KRITIKA?
Foto: Fonet

O kandidaturi supruga

NATAŠA JEREMIĆ: Ako odlično radiš svoj posao, zašto ti SMETA KRITIKA?

Društvo -

Nataša Jeremić, novinarka i nekadašnja urednica Dnevnika na Javnom servisu, prvi put se osvrnula ne samo na trku za predsednika Srbije, u kojoj će učestvovati njen suprug Vuk Jeremić, već i stanje u medijima, društvu, i naravno politici.

"Biću vrlo iskrena. Rešila sam da odem sa RTS-a još pre nekoliko meseci. Meni je neplaćeno odsustvo isticalo početkom januara, morala sam da odlučim šta ću da radim. S obzirom na moje viđenje medija u Srbiji, kao i na ono što su mi govorile kolege sa RTS-a, rekla sam sebi: 'Ja tako ne mogu.' Možda mi nećete verovati, ali to je bilo pre nego što je moj suprug doneo odluku da će se kandidovati na predsedničkim izborima", rekla je Nataša.

Šta su joj na to rekle kolege?

"Rekli su mi da su pod velikim pritiscima, da nema više ni 'n' od novinarstva u ovoj zemlji. Ne želim da u tome budem saučesnik. Ako naš glas može da se čuje, onda smo dužni da to iskoristimo i da ne dozvolimo da objektivno novinarstvo nestane. Neke kolege su mi rekle da razmišljam nerealno, ali ja verujem da je krajnje vreme da se trgnemo."

Na pitanje šta joj najviše nedostaje na našoj televiziji, rekla je da je to "Utisak nedelje".

"Mislim da je Oljina emisija bila najbolji korektor. Sve da imamo i idealno društvo, uvek je potreban neki prostor gde će se čuti drugačije mišljenje. Taj minimum slobode medija je potreban da bi društvo bilo zdravo. Da li može da se čuje neko drugo mišljenje? Retko gde. Ako misliš da odlično radiš svoj posao, pa zašto ti smeta da čuješ i poneku kritiku. To nikako ne može dobro da se završi. Kada nema drugog mišljenja, to zakonomerno vodi u destrukciju", kazala je Nataša Jeremić.

Nataša je otkrila da nije rekla Vuku Jeremiću da ne treba da se kandiduje.

"Seli smo i pričali. Rekla sam Vuku da ima mnogo i 'za' i 'protiv', ali šta god da odluči - ja ću ga podržati. On je odlučio da se kandiduje i da pobedi."

Foto: Zorana Jevtić
Foto: Zorana Jevtić

(Nedeljnik)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track