NE ODUSTAJU NI PO CENU ŽIVOTA: Svi štrajkači u Zastava INPRO na infuziji
Foto: Printscreen Twiter

Još nema rešenja

NE ODUSTAJU NI PO CENU ŽIVOTA: Svi štrajkači u Zastava INPRO na infuziji

Društvo -

KRAGUJEVAC - Svi invalidi rada preduzeća Zastava INPRO, koji od 11. oktobra štrajkuju glađu, zbog iznemoglosti i teškog zdravstvenog stanja, od danas primaju infuziju koja ih praktično održava u životu, rekao je predsednik Štrajkačkog odbora Stevan Pušonja.

Prema njegovim rečima, za danas najavljena poseta ministra za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku Aleksandra Vulina je otkazana i očekuje se da će on sutra razgovarati sa radnicima koji već 15. dan štrajkuju glađu.

U međuvremenu, štrajkači su dobili, još nezvaničnu ponudu, da svi idu na invalidsku komisiju koja će utvrditi stepen njihove radne sposobnosti, na osnovu čega bi dobar deo njih otišao u invalidsku penziju, a svima bi bio ponuđen socijalni program sa otpremninom od 200 evra po godini radnog staža i bile bi isplaćene zaostale zarade i ostala dugovanja.

"Dvoje radnika su u najtežem zdravstvenom stanju, ali ne žele da zovemo Hitnu pomoć", rekao je juče agenciji Beta predsednik Štrajkačkog odbora Stevan Pušonja.

On je dodao da glađu štrajkuje 21 od ukupno 28 radnika koliko je počelo protest, jer je nekoliko moralo da odustane zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja