NE MOŽE DA POGLEDA PORODICAMA U OČI: Potežica ne dolazi na sahranu Slađani i Jovici
Foto: Pritscreen

Tuga

NE MOŽE DA POGLEDA PORODICAMA U OČI: Potežica ne dolazi na sahranu Slađani i Jovici

Društvo -
Ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica iz bojazni kako bi porodice nastradalih reagovale nije došao u Srbiju da isprati svoje službenike na večni počinak.

Naš izvor blizak Ministarstvu spoljnih poslova kaže da su svi očekivali da ambasador Potežica dođe u utorak uveče u Beograd, istim avionom u kojim su bili posmrtni ostaci Slađane Stanković i Jovice Stepića.

- Prvobitno je bilo planirano da i on dođe na komemoraciju i sahranu, ali je on iz nekog razloga to izbegao. Pravdao se da ne zna kako bi porodice reagovale, bojao se da ne dođe do neke neprijatne situacije jer svi znamo da su Slađa i Jovica stradali dok su pokušavali da izvedu njegovu porodicu iz Libije, da o tome niko nije bio obavešten, da nisu imali putne naloge... Čovek, jednostavno nije smeo njihovim najbližima da pogleda u oči... - priča sagovornik Kurira iz srpskih diplomatskih krugova.

Slađana i Jovica biće danas sahranjeni.

Oni su oteti u novembru prošle godine, a poginuli su pre nekoliko dana u američkim vazdušnim napadima na baze Islamske države kod libijskog grada Sabrata.

Prema nalazima obdukcije sa VMA stradali su prilikom napada i pre smtri nius bili mučeni.

S. Vojinović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track