NEMA RIJALITIJA PRE 23 SATA: Obavezno uputstvo REM moraće svi da poštuju
Foto: Kurir

Očekuje nas javna rasprava

NEMA RIJALITIJA PRE 23 SATA: Obavezno uputstvo REM moraće svi da poštuju

Društvo -
BEOGRAD - Predsednik Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) Goran Karadžić izjavio je da je to telo danas usvojilo tekst obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 časa.

Kako je Karadžić rekao, sada sledi javna rasprava o tom dokumentu.

"Uputstvo će, kada stupi na snagu, biti obavezujuće. Počinje javna rasprava koja treba da traje najmanje 15 dana, posle toga uputićemo ga na mišljenje Ministarstvu kulture i informisanja i kada usvojimo onda će svi morati da ga poštuju", rekao je Karadžić.

On je kazao da preporuku Saveta da se pre 23 časa ne emituju rijaliti programe koja je počela da se primenjuje od petka, 20. novembra niko od emitera ne poštuje.

"Mi smo se nadali i nadamo se da će mediji ovu našu preporuku uvažavati, dok ne bude usvojeno obavezujuće uputstvo", dodao je Karadžić.

Karadžić je, u četvrtak, 19. novembra rekao da će podneti Ministarstvu kulture i informisanja radi saglasnosti, tekst obavezujućeg uputstva prema kome emiteri neće moći da puštaju rijaliti programe pre 23 časa.

Ministar kulture Ivan Tasovac rekao je da mu je nejasno šta Savet očekuje od Ministarstva jer je "zakonski regulisano da je upravo REM nadležan za monitoring sadržaja i izricanje mera televizijskim emiterima, od izdavanja opomene i obavezujućih uputstava, do oduzimanja dozvole".

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track