OBRADOVIĆ (NUNS): Poziv uredniku Kurira na saslušanje ukazuje na nejednak aršin prema medijima!
Foto: Dragan Kadić

Pritisak vlasti na Kurir

OBRADOVIĆ (NUNS): Poziv uredniku Kurira na saslušanje ukazuje na nejednak aršin prema medijima!

Društvo -
Glavni urednik Kurira Milan Lađević pozvan je danas na saslušanje, samo zato što je naš list objavljivao kritičke tekstove o pojedinim potezima vladajuće garniture.

Vukašin Obradović, predsednik NUNS osudio je ovakav sumanuti pritisak vlasti na Kurir.

"Ne iznenađuje me takva ažurnost kada je u pitanju urednik Kurira, kao što me ne iznenađuje ni to što se protiv Dragana J. Vučićevića i vlasnika TV Pink Željka Mitrovića ne podnosi nikakva prijava iako bi, po mom skromnom sudu, Pink i Informer imali mnogo više osnova da se izjašnjavaju pred nadležnim organima. Sam čin pozivanja glavnog urednika Kurira na saslušanje pokazuje nejednak aršin prema medijima i dovoljno govori o našem pravnom sistemu. Nadam se da će istražni organi, tužilaštvo i policija prema svim medijima imati jednak odnos", zaključuje Obradović.

Podsetimo, glavni urednik Kurira biće saslušan danas u 12 časova, u Upravi kriminalističke policije zbog navodnog izazivanje panike i nereda.

Ovo je samo još jedan u nizu pritisaka i zastrašivanja radnika u Kuriru i celoj Adrija medija grupi koja zapošljava više od 700 ljudi.

(E.K.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track