OČAJNI OTAC MALOG RADENKA (8): Treba li da strepim da će mi ubiti i drugo dete?!
Foto: Privatna Arhiva

Protestna šetnja u Loznici: Otkrijte krivca za smrt Radenka Nikodinovića

OČAJNI OTAC MALOG RADENKA (8): Treba li da strepim da će mi ubiti i drugo dete?!

Društvo -

Ni na kraj pameti mi nije bilo da zbog jednog preloma ruke mogu da izgubim dete. Ceo sistem se mora promeniti da bi građani mogli da veruju doktorima, kaže nesrećni otac Milan

Nemam ništa od toga da doktor ode u zatvor i ostane bez licence. Imam još jedno dete, sutra ću ga odvesti kod lekara. Treba li da strepim šta će biti i s njim?!Ovo je juče poručio ogorčeni Milan Nikodinović na protestnoj šetnji u Loznici, organizovanoj povodom smrti njegovog sina Radenka (8), koji je umro od sepse nakon preloma ruke, za šta optužuje dr Dobrivoja Bojanića. Pod sloganom ‚‘Da se ne zaboravi‘‘ okupilo se više od 800 Lozničana, koji su nosili crne majice s Radenkovim likom i natpisom ‚‘Anđeli ne umiru‘‘ i ‚‘Ne možemo da zaboravimo‘‘.

Krive lekaraU potpunoj tišini kretali su se pored gradske uprave i kroz centar Loznice do Opšte bolnice, gde je na odeljenju ortopedije lečen preminuli dečak. Na čelu povorke bili su dečakovi roditelji Milan i Zorica Nikodinović i mlađa sestra Jana. Na parkingu ispred bolnice upalili su sveće za pokoj duše mališana.- Ni na kraj pameti mi nije bilo da zbog jednog preloma ruke mogu da izgubim dete. Ceo sistem se mora promeniti kako građani, kad dovedu dete kod lekara, ne bi morali da razmišljaju šta će se desiti, već da veruju doktorima - poručio je Milan.Tužna je bila i Radenkova drugarica Lidija Matić, koja je poručila da građani mirnom šetnjom žele da pošalju poruku da se „ne sme dozvoliti da uzroci Radenkove smrti ostanu nerazjašnjeni, a odgovorni krivci prođu nekažnjeno“.- Radenka više niko i ništa ne može vratiti, ali udružimo se u nastojanju da se ovo više nikada nikome ne desi - navela je devojčica.

Lozničani traže pravdu... Okupilo se oko 800 građana
Lozničani traže pravdu... Okupilo se oko 800 građana

Umro od sepsePodsetimo, Radenko Nikodinović iz mesta Kozjak kod Loznice polomio je ruku 2. oktobra prilikom pada s tobogana, posle čega mu je stavljen gips u bolnici u Loznici. Ruka je počela da mu otiče, a roditelji su nekoliko puta išli kod lekara, koji ih je vraćao kući. Prebačen je u Institut za majku i dete u Beogradu, ali je preminuo u subotu 8. oktobra od posledica sepse.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja