OD BOGA BILO BLAGOSLOVENO: Ovako opština Topola obeležava venčanje princa Mihaila i princeze Ljubice
Foto: Kurir

PRVO KRALJEVSKO VENČANJE POSLE II SVETSKOG RATA

OD BOGA BILO BLAGOSLOVENO: Ovako opština Topola obeležava venčanje princa Mihaila i princeze Ljubice

Društvo -

Princ Mihailo Karađorđević i Ljubica Ljubisavljević venčali su se u nedelju u u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu, nakon čega su pretoslonaslednik Aleksandar i princeza Katarina Karađorđević upriličili prijem za zvanice na Belom dvoru.

Crkveni obred činodejstvovali su njegovo preosveštenstvo Episkop istočnoamerički Irinej i njegovopreosveštenstvo Episkop vranjski Pahomije i protojerej – stavrofor Petar Lukić, starešina Sabornog hrama u Beogradu.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Mladenci su u činu venčanja poštovali srpske običaje, ali su bili i inovativni, pa su osim u srpskoj tradicionalnoj muzici, gosti imali priliku da uživaju i u koncertu violončela dve devojčice, pobednice Republičkog takmičenja.

Foto: Kurir
Foto: Kurir

Prvo kraljevsko venčanje posle Drugog svetskog rata obeležila je i opština Topola, galerijom slika sa svečanosti obreda, putem društvenih mreža.

"Njegovo Kraljevsko Visočanstvo princ Mihailo Karađorđević, najmlađi sin princa Tomislava Karađorđevića i Ljubica Ljubisavljević venčali su se danas u crkvi Svetog Đorđa na Oplencu. Venčanju su prisustvovale brojne ugledne ličnosti, među kojima: majka princa Mihaila – princeza Linda, brat princ Đorđe, NjKV prestolonaslednik Aleksandar i princeza Katarina sa decom princem Filipom i Alison i mnogi drugi", navodi se na zvaničnoj Fejsbuk stranici opštini Topola, a veliki broj građana u komentarima ispod poželeo je mladencima dug i srećan život.

"Neka je od Boga blagosloveno", "Zdravlje, ljubav, sreću, na mnogaja ljeta", samo su neke od lepih želja za prinčevski par.

VENČANJE U BELOM DVORU: Ovako je izgledao prvi ples mladenaca princa Mihaila i princeze Ljubice

FOTO PROSLAVA U BELOM DVORU: Evo ko je sve bio na Prvom kraljevskom venčanju na Oplencu

TAJNA CVETA PRINCEZE LJUBICE Episkop Irinej uzeo jedan iz bidermajera i položio na grob...

EKSKLUZIVNO KURIR TV: Pogledajte snimke s PRVOG kraljevskog venčanja u SRBIJI od II svetskog rata!

KURIR TV EKSKLUZIVNO KRALJEVSKO VENČANJE NA OPLENCU: Princ Mihailo i princeza Ljubica rekli da!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track